Abramovič otključao sef: Čelsi u ofanzivi na Halanda


Mesecima unazad Erling Haland je na radaru fudbalskih giganata i izvesno je da će Norvežanin biti jedna od centralnih figura letnjeg prelaznog roka, a novi u nizu interesenata je Čelsi.

Londonski klub, prema saznanjima norveškog novinara i nekadašnjeg fudbalera Jana Agea Fjortofta, spreman je da izdvoji značajnu sumiu novca za fenomenalnog napadača Borusije Dortmund, što je potvrdio i ugledni novinar Bilda Kristijan Falk.

Igrač čije se ime nalazi između ostalog i na listi želja Mančester Junajteda, Mančester Sitija i Real Madrida, lako bi mogao da promeni sredinu u predstojećem prelaznom roku, što bi nemačkom klubu moglo da donese oko 180.000.000 evra koliko se procenjuje da bi Milioneri zahtevali na ime obeštećenja.

Strelac 49 pogodaka na 52 susreta u sezoni iza nas, upravo visokim obeštećenjem je značajno smanjio opcije kada su u pitanju interesenti s obzirom na to da je veoma mali broj klubova spremnih da se u doba finansijske krize odrekne pomenute sume, međutim nepremostiva prepreka za mnoge to nije i za Romana Abramoviča.

Vlasnik Čelsija aminovao je ofanzivu na napadača ugovoraktuelnog vladara Evrope mogla bi da predstavlja struktura plata u klubu, odnosnio činjenica da bi Norvežanin već sada prima 165.000 evra mesečno, i da bi mu apetite teško zadovoljila trenutno najviša plata u londonskom klubu u visini od 198.000 evropskih novčanica nedeljno koliko inkasiraju Timo Verner i Kai Haverc.

Sa druge strane, upravo tip igrača poput Halanda označen je kao neophodan u novoj sezoni kako bi Čelsi konačno napao titulu u Premijer ligi te je izvesno da će tim sa Stamford Bridža učiniti sve da dovede golgetera ukoliko je u njegovim rukama ključ koji Plavci traže od sezone 2016/17.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši