Ako Eriksen i bude mogao opet da igra, veliko je pitanje hoće li to biti u dresu Intera

I dalje je neizvesno hoće li Kristijan Eriksen nastaviti karijeru profesionalnog fudbalera, a čak i ako mu lekari dozvole, pitanje je hoće li to biti u Interu, s kojim ima važeći ugovor još tri godine.

Problem predstavlja defibrilator koji Danac trenutno koristi zbog zastoja srca tokom utakmice Evropskog prvenstva, kada se onesvestio na terenu i, čak, u jednom momentu bio klinički mrtav.

KVOTE ZA MEČEVE 1. KOLA SERIJE A

Moguće je da lekari dozvole 29-godišnjem fudbaleru da ponovo istrči na teren, ali ukoliko i dalje bude morao da koristi defibrilator, to neće učiniti u dresu Intera. Niti bilo kog drugog italijanskog kluba.

Tamošnje zdravstvo ima nešto oštrija pravila o tome ko se sme profesionalno baviti sportom nego, primera radi, u Holandiji, gde je Dejli Blind svojevremeno igrao i za Ajaks i za reprezentaciju te zemlje iako je imao ugrađen defibrilator.

„Kristijan Eriksen neće moći da dobije zeleno svetlo da opet zaigra u Italiji ukoliko mu ne bude uklonjen defibrilator“, izjavio je jedan od doktora pri Fudbalskom savezu Italije, Frančesko Brakonaro, za tamošnji radio Kis Kis.

Italijani su postali vrlo rigorozni kada je u pitanju zdravlje fudbalera, pošto je 2012. godine tokom utakmice preminuo 25-godišnji vezista Livorna Pjermario Morozini, a 2018. 31-godišnji kapiten Fjorentine Davide Astori umro je u snu uoči utakmice s Udinezeom.

Kada je reč o Eriksenu, svakako je veliko pitanje hoće li Danac uopšte izabrati da ponovo igra čak i da dobije dozvolu lekara.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši