Amerikankama zlato, Taurazi i Bird odletele do istorijskog rekorda

Dan pošto je muška reprezentacija SAD osvojila 16. olimpijsko zlato u 19. učešću na Olimpijskim igrama (SAD nisu učestvovale u Moskvi 1980.), a Kevin Durent postao tek drugi Amerikanac, uz Karmela Entonija (koji ima i bronzu pride) ovenčan trećim košarkaškim lovorom na najvećoj sportskoj smotri na svetu, ženska selekcija je takođe potvrdila dominaciju.

Bez ikakvih problema, gotovo u prazničkoj atmosferi od podbacivanja do kraja, ubedljivo je savaladala Japan (90:75). Upisala je 55. pobedu u nizu na Olimpijskim igrama i deveti put, a sedmi uzastopno, popela se na olimpijski tron na koji su je peti put povele Su Bird i Dijana Taurazi.

Posle Atine 2004, Pekinga 2008, Londona 2012 i Rija 2016, neverovatni duet je osvojio peto zlato, što je apsolutni rekord, kojim su za „pola“ koraka uradile više od sunarodnice Tereze Evdards koja je se u periodu od 1984. do 2000. godine okitila sa četiri zlata i jednom bronzom, ali i ceo korak više od takođe legendi Lize Lesli i Tamike Kačings koje imaju „samo“ četiri najsjajnija olimpijska odličja.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši