BARSELONA I DA HOĆE NE SME DA OTPUSTI KUMANA: Čudno pravilo štiti Holanđanina!Barsa bi znatno pogoršala ionako lošu finansijsku situaciju ako bi raskinula ugovor sa Ronadlom Kumanom


Barselona se u nedelju sigurnom pobedom nad Levanteom (3:0) vratila na pobednički kolosek trener Ronald Kuman može da odahne, bar do sledeće utakmice.

U proteklom periodu otkaz iskusnom stručnjaku je bio glavna tema medoija na Pirinejima, ali to je u ovom trenutku jednostavno nemoguće pa Kuman ne mora da brine za svoju budućnost.

Naime, Barsa i dalje premašuje ograničenja za plate koje je nametnula La Liga pa se može reći da je Finansijski fer-plej (FFP) i dalje veliki neprijatelj Katalonaca.

Tu do izražaja dolazi tzv. “pravilo 25 %” o čemu je ranije govorio Đoan Laporta rekavši da bi Barselona za platu od 25 miliona evra, morala da oslobodi 100 miliona.

EAD26D97 2819 47D1 8DB0 04E5E3EE2671

foto: EPA/Alejandro Garcia

Ovo pravilo ne utiče samo na igrače već i na stručni štab pa se angažovanje novog trenera kao što je Ćavi Ernandes ili Roberto Martines u ovom trenutku čini nemogućim.

Inače, ranije se pominjala cifra između 12 i 14 miliona evra koliko bi Barselona morala da plati otpremninu Kumanu u slučaju da mu uruči otkaz.

Izvor: Espreso

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši