Budućnost predstavila novog trenera: Džikić se vratio na mesto uspeha

Kako je i zvanično povrđeno od strane kluba, Aleksandar Džikić je novi trener Budućnost. Srpski stručnjak se na klupu Podgoričana i parafirao dvogodišnju saradnju.

Vodio je Džikić ekipi Budućnosti u sezoni 2017/18 i osvojio istorijski titulu u ABA ligi. Izborio je tako sa Plavima i plasman u Evroligu, mali je naredne takmičarske godine ubrzo ostao bez posla. Od tada ekipi iz Morače nije pošlo za rukom da ponovi takav uspeh, pokušavali su Jasmin Repeša, Slobodan Subotić, Petar Mijović i ove godine Dejan Milojević, a posle odlaska bivšeg trenera Mege u NBA (asistent u Golden Stejtu) doneta je odluka da se Džikić vratio na mesto uspeha.

Prenosimo vam saopštenje crnogorskog kluba u celosti.

Obežio je našu najslavniju sezonu, kada smo pod njegovom trenerskom palicom pokorili ABA ligu. Stvorio je jednu kompaktnu, ratničku, fajtersku ekipu koja se podjednako borila i kod kuće i na strani. Pod njim smo postavili rekord Evrolige po broju postignutih trojki na utakmici. Celi grad ga je zavoleo kada je uzeo mikrofon i zagrmeo „Ovo nije pozorište“ u prepunoj Morači. S njim idemo u nove pohode. Aleksandar Džikić je trener Budućnost Volija! Džikić je potpisao ugovor na dvije godine. Džile, dobro došao kući!„.

Od kako je napustio Budućnost 2018. godine radio je samo jednu sezonu u Estudijantesu, gde je preuzeo ambiciozan projekat, ali se ipak nije dugo zadržao.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši