Četvrtfinale Kvinsa nedostižno: Tijafo poslao Troickog kući


Zaustavljen je Viktor Troicki na drugoj stepenici. Eliminacijom Lorenca Sonega, skinuo je srpski teniser prvi skalp i nagovestio da može mnogo više od osmine finala, ali sve je ostalo na jednom trijumfu. Ipak je bilo do Italijana. Frensis Tijafo bio je preveliki zalogaj za Viktora – 2:0 (6:3, 7:6)

Sjajno je servirao Viktor Troicki, ali je jedan lošiji gem praktično označio gubitak seta. Imao je Troicki 11 asova, dosta problema zadavao je Tijafou iz početnog udarca i otvarao teren, a ipak ga je njegov servis skupo koštao. Izdao ga je samo jednom, u četvrtom gemu prvog seta, i to je bilo dovoljno Tijafou. Ukazale su mu se dve brejk lopte na meču, jednu je iskoristio.

Nije to pokolebalo Viktora Troickog. Naprotiv, bolju igru prikazao je u narednom setu, koji je uveo u taj-brejk. Frensis Tijafo je dva puta morao da se vadi do 13. gema, na Viktorovu žalost oba puta je spasao brejk-lopte, izašao je neokrznut iz gemova u kojima je pokazao znake slabosti.

U taj-brejku drugog seta izgubio je Viktor Troicki dva vezana poena na svoj servis i trasirao Tijafou put do četvrtfinala. Ali, kao da se Amerikanac uplašio prolaska. Zadrhtala mu je ruka, propustio je tri meč-lopte i tek četvrtu iskoristio za overu prolaska.

U četvrtfinalu će Frensis Tijafo igrati protiv Denisa Šapovalova, koji je drugi nosilac na Kvinsu.

ATP KVINS, LONDON (TRAVA) – OSMINA FINALA

Sreda

De Minaur – Milman 2:0 (6:1, 6:3)

Karacev – Nori 0:2 (5:7, 2:6)

Bublik – Drejper 0:2 (6:7, 6:7)

Čilić – Fonjini 2:0 (6:3, 7:6)

Četvrtak

Manarino – Evans 0:2 (4:6, 6:7)

Beretini – Mari 2:0 (6:3, 6:3)

Šapovalov Lopez 2:0 (6:2, 6:3)

Tijafo – Troicki 2:0 (6:3, 7:6)

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši