ČOVIĆ REAGOVAO NA SAVIĆEVE REČI: Priča o sukobu interesa je nameštaljka i podvala


Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, oglasio se povodom izjave sportskog direktora Partizana.

Funkcioner crno-belih , Zoran Savić, je u razgovoru za „ Jutarnji list“ pomenuo neke „atipične pojave“ u ABA ligi, koje kako je naveo nisu svojstvene ni jednoj drugoj evropskoj ligi. U toj izjavi on je ciljao na činjenicu da pojedini timove u ligi vode menadžeri, kao i da na Jadranu određeni klubovi imaju svoje razvojne timove, koji nastupaju zajedno sa njima u istom takmičenju.

Na ovu izjavu seosvrnuo prvi čovek Crvene zvezde, Nebojša Čović, koji je u jutarnjem programu televizije „Happy“ istakao da je Savić u ovoj izjavi ciljao na odnose koji imaju crnogorski klubovi, Budućnost i Studentski centar.

-Vidim razne komentare kako pucamo sebi u nogu, ubacivanje u kontekst Zvezda – FMP, o sukobu interesa. Da vam kažem zvanično, taj sukob interesa i ta priča, bila je nameštaljka i podvala. Kada niste imali rezultat, onda ste ubacili to. I išlo je preko mojih leđa, mog sina, moje porodice. Da nas niko nije zaštitio. Na kraju krajeva, ABA ligom će u ovoj sezoni predsedavati predsednik FMP-a. Tako da se ta priča nije odnosila na nas, mislim da se više odnosila na neke crnogorske klubove, koji su u sukobu interesa, jer su se plasirali u prvu ABA ligu- istakao je Čović i dodao:

-Zvezda insistira da se u tim društvenim dokumentima dođe do pravih pravila, vezanih za sukobe interesa. Ta dokumenta nikako da se usvoje, jer kad se usvoje biće mnogo reda. Mi u tu polemiku nećemo ulaziti. Čekaju nas velika iskušenja, nadam se da ćemo obezbediti finansijsku stabilnu sezonu. Kažem to, ne iz razloga što sam doskorašnji predsednik košarkaškog kluba i predsednik Upravnog odbora Sportskog društva, već što je Crvena zvezda stvarno nešto posebno u srpskom sportu, nacionalni brend. Preko nje se oslikavaju brojna društvena kretanja, ogroman broj, 60-70 odsto ljudi, u zemlji i regiji, navija za Zvezdu. Kada to kažem, ne mislim ništa loše protiv drugih klubova. To je konkurencija i treba da bude zdrava. Ono što me brine jeste da je počelo svašta da nam ulazi u sport- insistira prvi čovek Zvezde, koji veruje da je pred njegovim timom još jedna uspešna sezona, uprkos finansijskim problemima koje je donela prethodna:

-Mi smo u dobrom delu oformili dobar tim. Čekaju nas još izobri u Zvezdi. Mi smo sada u nekakvom privremenom mandatu. Čekaju nas velika iskušenja, Zvezda je prošla kroz tešku sezonu, imali smo ogroman deficit između 2.500.000 i 3.000.000 evra. Primera radi, projektovali smo 1.750.000 evra u budžetu od prodaje karata, a prošle sezone smo od toga obezbedili 50.000 evra, znači tu smo u manjku 1.700.000 evra. Za putovanja je projektovano 250.000, a potrošili smo 750.000 evra, jer smo sve skoro morali da putujemo čarterom- smatra Čović.

Predsednik crveno-belih zadovoljan je kako teče sklapanje ekipe za predstojeću sezonu.

-Smatram da ćemo imati dobar, respektabilan tim. Ne zaboravite da košarkaški klub Crvena zvezda u globalu, u celom srpskom sportu, igra najviši nivo takmičenja. Naš budžet će biti 5.400.000 evra, pričam o prvom timu, da ne bi bilo komentara na društvenim mrežama. Povremeno se uključim na društvene mreže da vidim kakvo je mentalno stanje nacije i stalno se razočaram. Pričaju o nekom minimumu u Evroligi, od nekih 7.000.000 evra. Da, taj minimum će se primenjivati u sezoni 2022/2023. Takođe, čekaju nas i utakmce u ABA ligi zaključio je Čović.Source link

Možda vas zanima

Komentariši