DA JE DANAS BILO MNOGO BOLJE SLAŽE SE I OBRADOVIĆ: „Izgledalo je sve tečnije, sa mnogo jasnijim idejama“!Jasno je da smo sebi postavili visoke ciljeve. Rekli smo da nam je cilj da se vratimo u Evroligu. Način za to je da budemo dobri u jednom ili u drugom takmičenju


Trener košarkaša Partizana Željko Obradović istakao je zadovoljstvo zalaganjem njegovih izabranika na pripremnom turniru u Opatiji.

– Nama su ove utakmice bile važne da proverimo sve ono što smo radili u proteklom periodu. Igrače koji nisu proveli dosta vremena sa nama, da kroz utakmice i reakciju na treninge dovodimo do toga da shvate filozofiju koju želimo da imamo ove godine. Samo to je bitno, sve drugo je nevažno – rekao je Obradović u izjavi za klupsku televiziju.

– Evidentno je da smo pre dva dana odigrali slabu utakmicu, ali ja sam im rekao večeras, pred izlazak, da sam bio izuzetno zadovoljan njihovom željom i voljom i na prvoj utakmici, jer su se bacali po parketu za loptu. To je znak da neko ima volju i želju da dobije utakmicu. Problem je što smo imali neverovatan broj izgubljenih i prodanih lopti, bez razloga i to je ono na čemu smo insisitrali i radili u ova dva dana –

Crno-beli su izgubili u polufinalu od Cibone, a potom su u borbi za treće mesto bili ubedljivi protiv Cedevita Olimpije (100:83).

– Izgledalo je danas sve tečnije, sa mnogo jasnijim idejama u napadu. Ali, i danas je bilo mnogo stvari na koje ćemo da reagujemo i o kojima ćemo da razgovaramo na treningu. Tako će biti do prve zvanične utakimice, a boga mi i kada krene sezona – poručio je Obradović.

Obradović je na kraju izneo i očekivanja od predstojeće sezone.

– Jasno je da smo sebi postavili visoke ciljeve. Rekli smo da nam je cilj da se vratimo u Evroligu. Način za to je da budemo dobri u jednom ili u drugom takmičenju. Pritom nećemo da biramo u kom takmičenju ćemo da budemo najbolji. Igraćemo i Evrokup i ABA ligu sa velikim ambicijama i to je to. Uz maksimalno uvažavanje svih protivnika – zaključio je Obradović.

Izvor: Espreso

Source link

Možda vas zanima

Komentariši