Da li je ovo godina SRPSKOG FUDBALA? Naši klubovi ostvarili rezultat za ponos i ISTORIJSKI PLASMAN na UEFA listi! Bolji smo i od Belgije


Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS kombo

Možda je ovo ta sezona? Možda će konačno srpski fudbal ostvariti cilj o kojem sanjamo toliko dugo? Možda i ne, ali smo konačno na dobrom putu.

Konačno su fudbaleri Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i Čukaričkog „zajedničkim snagama“ uspeli da naprave sjajan rezultat. Sva četiri srpska predstavnika u Evropi su pobedama prošli dalje u naredne faze svojih takmičenja!

Naravno, prva na terenu bila Crvena zvezda koja je preslišala Kairat (5:0) i plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a onda su tokom četvrtka još tri naša predstavnika prošla u treću rundu Lige konferencija.

Detalj sa meča FK DAC - PartizanFoto: FK Partizan/Miroslav Todorović / FK Partizan

Detalj sa meča FK DAC – Partizan

Najpre je Čukarički pobedio Sumgait sa 2:0 u gostima, nedugo zatim je Vojvodina posle drame bila bolja od Panevežisa i to u 96. minutu rezultatom 1:0, dok je Partizan potvrdio trijumf protiv Dunajske Strede u Slovačkoj novim uspehom – 2:0.

Ove četiri pobede, uz još dve koje su prošle nedelje ostvarili Vojvodina i Partizan, baš kao i Čukaričkog, doneli su u ovoj sezoni Srbiji već 1.625 bodova i pogurali nas do istorijski dobre pozicije.

A to znači da je Srbija uspela da stigne do čak 12. mesta na UEFA tabeli nacionalnog koeficijenta! Poznato je da smo bili na 16. mestu, kao i da već godinama „jurimo“ to 15. koje donosi mnogo više, a najvažnije je dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Neverovatno, ali izgleda da možemo i bolje od toga, a interesantno da je Srbija prošle nedelje prvo stigla do 13. mesta, a sada je preskočila čak i Belgiju što je stvarno sjajno.

UEFA rang listaFoto: screenshot

UEFA rang lista

Sada, kada se sve sabere, Srbija je trenutno na koeficijentu 25.500 i pitanje je da li će moći još da napreduje jer su ispred Ukrajina (28.500) i Austrija (28.750), ali je ovo svakako fantastičan rezultat. Međutim, sada je važno nastaviti u istom ritmu, kako bi cilj bio postignut.

Naravno, najbolje bi bilo da makar dva kluba uđu u grupnu fazu nekog takmičenja, a za sada je sigurna samo Zvezda koja je prolaskom Kairata obezbedila grupnu fazu Lige konferencija, a to znači da ćemo crveno-bele u Evropi na jesen gledati po peti put zaredom.

Detalj sa meča Crvena zvezda - KairatFoto: Novak Đurović / RAS Srbija

Detalj sa meča Crvena zvezda – Kairat

Svi srpski klubovi nastavljaju takmičenje u Evropi i moći ćemo dodatno da popravimo rezultat, pa tako navijamo za Crvenu zvezdu protiv Šerifa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno za Partizan protiv Sočija, Vojvodinu protiv LASK-a i Čukarički protiv Hamarbija u Ligi konferencija.

Bravo za sve, sad samo nastavite ovako!

Video: Poslednji momenti borbe Tijane Bogdanović i osvajanje medalje

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši