DAO MU PONUDU KOJU NE MOŽE DA ODBIJE: Kako je kapiten Italije „izradio“ kolegu iz Španije i sudiju Briha!Ko zna kako, Kjelini je ubedio Briha da se ipak penali izvode pred navijačima “Azura”


Selekcija Italije se pobedom nad Španijom posle izvođenja penala na Vembliju plasirala u finale Evropskog prvenstva, a svemu su morali da daju svoj “šmek”.

Kapiten reprezentacije Italije i Juventusa, Đorđo Kjelini, vrhunski je štoper i ima bogato iskustvo mada je praktično od starta svoje seniorske karijere pokazao da je “premazan svim bojama” i da ga ništa ne može izbaciti iz takta.

Pa ni ujedanje Luisa Suaresa…

Pred izvođenje penala, sudija Feliks Brih je bacao novčić da kapiteni, Kjelini i Đordi Alba, odaberu stranu pred kojom će se izvoditi penali.

31614000 F2C2 44D6 850F 71A9B87E5B3F

foto: EPA/Andy Rain

Štoper Juvea se srdačno pozdravio s omalenim bekom Barselone, a kada je novčić pao na zemlju, iako je Alba dobio podbacivanje, Kjelini je prvi pokazao na stranu gde su italijanski navijači.

Đordi je pokazivao suprotno i tvrdio da on ima pravo izbora, a Đorđo ga je sa smeškom gurkao i vikao “Mentiroso, mentiroso!” (Lažovu!) i, ko zna kako, ubedio Briha da se ipak penali izvode pred navijačima “Azura”.

Onda je nemački arbitar bacio novčić da se bira ko će prvi šutirati. Kjelini je ovo podbacivanje dobio regularno i odabrao da njegov tim prvi šutira.

Onda je kao medved izgrlio zbunjenog Albu koji nije dobio ni starnu, ni da prvi šutira…

A o potezima Briha i njegovom kriterijumu suđenja bi se tek moglo pričati, ali ostaje miljenik UEFA-e i pored čudnih odluka, a najgoru pamte navijači Srbije.

Izvor: Espreso

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši