Detroit zna zašto je izabrao Koprivicu, a on zna šta može da donese Pistonsima

Kada je Balša Koprivica, posle samo dve sezone na univerzitetu Florida Stejt odlučio da se prijavi na ovogodišnji draft mnogi su bili iznenađeni, smatrajući da je još „zelen“. Još više ih je iznenadila odluka Šarlota da pokupe prava na njega sa 57. pozicije i proslede ga Pistonsima. Ne zato što Balša nema potencijala, već zbog toga, što ni u jednoj projekciji nije bio viđen u 60. pikova.

Ali Troj Viver, generalni menadžer Pistonsa koga odavno smatraju jednim od najosetljivijih noseva za talente (insistirao u Sirakjuzu na davanju stipendije Karmelu Entoniju, u Okalhomi na draftovanju Rasela Vestrbruka s četvrtog mesta iako ga niko nije video u prvih deset, pa uzimaju Serža Ibake…) vidi budućnost u nekadašnjem zlatnom srpskom junioru.

Velika većina pikova u drugoj rundi, posebno oni biranih posle 40. pozicije nikada nije uradila ništa iole ozbiljno u NBA.

Ali, izbor

Koprivice koji je nekad bio srednjoškolac od pet zvezdica, pre nego što je izgubio jednu pre završne godine, dok je već na drugoj godini studija postao starter Seminolsa s „punim radnim vremenom“, za Pistonse je dostojna kocka.

Ono što sam radio na koledžu bile su uglavnom samo glavne stvari koje su se Pistonsima dopale kod mene, a to su bile moje kretnje, mogućnost da trčim u tranziciji, da branim s perimetra i na postu, da skočim i postavim odlične blokove. To su glavne stvari koje sam uspeo da pokažem na fakultetu, kao i na treningu ovde. Na vorkautima sam mogao malo više da demonstriram i šut kao i svestranost na oba kraja terena„, objasnio je Koprivica za Detroit Fri pres.

Balša je na 20 utakmica u dresu Floride Stejt tokom prošle sezone prosečno beležio 9,1 poen, 5,6 skokova i 1,4 blokade za samo 19,5 minuta. Donekle je jedinstven među centrima Pistonsa, budući da je veliki i prilično skočan uspeva da pohvata sve lopte. Sam napominje da ga je odbrana Seminola naterala da nauči da brani svih pet pozicija, verujući da će mu ta svestranost pomoći na sledećem nivou.

Treneri su se mnogo oslanjali na mene u situacijama da poremetim bekove rivala, da budem momak iz druge linije koji vodi, priča, skače. U napadu sam postavljao čvrste blokove, pomagao timu, nisam samo statirao. Očigledno je da sam imao određenu slobodu u napadu. Ovo sada je očigledno prelazak na sledeći nivo. Radujem se radu i poboljšanju.

Ne igra mnogo tokom letnje lige. Još se privikava na nove saigrače, ali na jednog ne mora. S Kejdom Kangingemom, prvim pikom na draftu, bio je saigrač u srednjoj školi Montevrde (sezona 2017-2018) gde se rodilo njihovo prijateljstvo koje traje i danas.

Osećam da se naš odnos van terena jednostavno prenosi na pod. Išli smo zajedno u školu godinu dana i mogli smo mnogo vremena da provodimo na putu, u kampusu, školi, tokom obroka. Bili smo prilično blski tokom te godine i drago mi je što smo ponovo saigrači„, završio je Koprivica.

Na Detroitu je sada, odnosno posle završetka Letnje lige da odluči da li će ga zadržati bilo kao punopravnog člana, potpisqati s njim dvosmerni ugovor, ili poslati na kaljenje, bilo u Razvojnu ligu ili u Evropu.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši