DEVOJKE, SAD PO ZLATO! OPET FRANCUSKA, KAO PRE 6 GODINA: Neka se ponovi istorija, Srbija vas čeka kod balkona!Košarkašice Srbije su se plasirale u finale Eurobasketa, a tamo će pokušati da ponovo rezultat iz 2015.


Košarkašice Srbije uspele su da posle neverovatne drame obezbede plasman u finale Evropskog prvenstva!

Izabranice Marine Maljković su u ludom finišu meča uspele da savladaju Belgiju 74:73 i u borbi za zlato zakažu meč protiv starog znanca!

Srbija je slavila protiv Belgije, ali tek posle neverovatnog finiša meča, kada se čekala odluka sudija da li je koš Belgije bio važeći ili je stigao posle poslednje sirene.

Gledanjem snimka je utvrđeno da se pogodak ne priznaje, što je započelo veliko slavlje Srpkinja, koje će u nedelju u finalu igrati protiv Francuske!

I to je možda i dobra vest ako pogledamo istoriju, jer je Srbija jedini put prvak Evrope postala 2015. baš kada je u finalu pala moćna Francuska!

Bio je to meč u Budimpešti pre ravno šest godina, kada je selekcija Marine Maljković slavila 76:68 nošena izvanrednom Anom Dabović, koja je upisala 25 poena!

Nadamo se da će se takav ishod ponoviti i 2021. godine, a zanimljivo je da su Francuskinje na poslednja četiri prvenstva stizale da finala i svaki put gubile! Posle pobede Srpkinja u tom finalu, u Beogradu je bio organizovan i svečani doček na balkonu Skupštine grada, kada su naše košarkašice dobile pozdrave kakve su zaslužile.

Tri od četiri puta gubile su od selekcije Španije, ali kako je njih Srbija ove godine savladala u četvrtfinalu, Francuskinje će ponovo morati na hrabre devojke koje predvodi Marina Maljković.

Finale Srbija – Francuska na programu je u nedelju od 21.00 sat u Valensiji. Napred devojke!

Izvor: Mondo

Source link

Možda vas zanima

Komentariši