DIPLOMATSKI HAOS NA RELACIJI TURSKA – GRČKA: Sve zbog Galatasaraja i PCR TESTOVA!Na to je šef civilne zaštite Grčke Nikos Kardalias odlučio da se turskoj ekipi ne dozvoli ulazak u Grčku


Haos u Grčkoj! I to sve zbog korone.

Naime, fudbalere Galatasaraja nisu pustili u Grčku, pa je čak i ministarstvo spoljnih poslova Turske oštro kritikovalo zvaničnu Atinu.

Razlog je – zahtev dodatnog PCR testa i odbijanja turskom fudbalskom prvoligašu ulazak u Grčku. Turska grčkim vlastima prebacuje šikaniranje ekipe iz Istanbula.

– Nije učtivo da se odbija negativan PCR test i od celog tima zatraži novi test – poručilo je Ministarstvo spoljnih poslova Turske.

Galatasaraj je ponašanje grčkih vlasti ocenilo kao jasnu diskriminaciju i zatražilo je izvinjenje. Turski prvoligaš doputovao je u ponedeljak na atinski aerodrom pošto je trebalo da odmeri snage sa grčkim Olimpijakosom.

Međutim, pre ulaska u zemlju od ekipe ja zatraženo da urade novi PCR test, jer im nisu priznali test urađen u Turskoj. Stručni štab i igrači odbili su novo testiranje, pošto su imali sa sobom testove koji nisu bili stariji od 24 sata.

Na to je šef civilne zaštite Grčke Nikos Kardalias odlučio da se turskoj ekipi ne dozvoli ulazak u Grčku.

Izvor: Espreso

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši