Dobrić: Moramo da se uigravamo, gradimo tim, neće biti lako


Košarkaši Crvena zvezde nastavljaju sa pripremama za novu sezonu, a od subote tim počinje sa organizovanim aktivnostima. Igrači se polako priključuju, Nikola Ivanović će stići tokom vikenda, kao i Amerikanac Ostin Holins. Veliki je broj promena, a jedan od „starosedelaca“ je i Ognjen Dobrić je za sajt kluba istakao da je pred crveno-belima puno posla.

Od ponedeljka ekipa je radila dva puta dnevno, a jedan od prvotimaca koji zna šta crveno-bele očekuje u narednom perodu je tokom leta potpisao novi ugovor sa Crvenom zvezdom. Dobrić stavlja akcenat na važnost predstojećih priprema.

Pred nama je period velikog rada i znamo šta nas očekuje. Uskoro ćemo se kompletirati, ali sam podatak da ćemo i pored nekolicine “starosedelaca” imati veliki broj novih igrača govori da ćemo morati paralelno sa svim ostalim stvarima koje su uobičajne za ovaj period, da radimo na uigravanju, da gradimo tim. To nije lak posao, u Crvenoj zvezdi sam već dugo, prolazio sam više puta kroz ovaj period, i znam koliko je dobra priprema važna za sve ono što nas očekuje. Izazovi i obaveze su veliki, očekuje nas mnogo utakmica, posebno na startu sezone koja nije tako daleko, zato moramo mnogo i naporno da treniramo, jer su dobre pripreme odlična osnova za sve ono što nas očekuje. Momci koji su došli, ne računajući one koji već bili deo Zvezde, žele što pre da se uklope i doprinesu ekipi. Idemo trening po trening, dan po dan„, rekao je prvotimac crveno-belih.

Crvenu zvezdu su ovog leta napustili Džordan Lojd, Lendri Noko, Kori Volden, Marko Jagodić Kuridža, Lengston Hol, Duop Rit i Aleksa Radanov. U klub su se vratili Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Stefan Lazarević i Nejt Volters, dok su novajlije Nikola Ivanović, Ostin Holins i Eron Vajt.

Ekipa Dejana Radonjića će kompletne pripreme odraditi u Beogradu, a sezonu zvanično počinje 24. septembra, utakmicom sa Splitom.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši