Dragana Stanković umesto Maše Janković u olimpijskom sastavu košarkašica


Najbolja košarkaška reprezentacija Evrope, u ženskoj konkurenciji, krenula je večeras put Tokija, na Olimpijske igre.

Selekcija Srbije braniće u Tokiju bronzu osvojenu pre pet godina u Rio de Žaneiru, a probaće i da ostvari još bolji rezultat. Mada, valja biti realan, jer su se devojke ozbiljno psihološki i fizički potrošile pre samo mesec dana, kada su u Valensiji postale prvakinje Evrope.

Selektorka Marina Maljković odlučila je da napravi i jednu izmenu u sastavu u odnosu na zlatnim tim sa EP, pa će umesto mlade Maše Janković u Tokiju igrati iskusnija Dragana Stanković.

Maljkovićeva je na aerodromu Nikola Tesla, pred ulazak u avion, poručila:

Bez pauze smo, ali mi Srbi smo nacija koja ume da se snađe i da reaguje na sve vrste pritiska i da pronađe najbolje rešenje. Moram da napomenem i veliko zadovoljstvo što smo deo ove porodice, svi smo jedan tim“, rekla je selektorka Srbije.

Kapiten tima Jelena Bruks tvrdi da će Igre u Tokiju biti potpuno drugačije od onih u Riju i da ih ne bi trebalo porediti.

Ovo je nešto sasvim drugo i na to moramo da budemo spremne. Olimpijski komitet nas je spremio na sve to i znamo šta nas čeka. Spremne smo. Imale smo malo vremena nakon Evropskog prvenstva da se odmorimo i pripremimo. Ali, verujem da smo spremne. Kao i na svako prvenstvo do sada, idemo korak po korak. Nadamo se da ćemo, kada se sve završi, sa osmehom na licu da se vratimo u Srbiju“, poručila je Bruks.

Za Sonju Vasić, najbolju košarkašicu minulog EP, bilo je neizvesno, zbog korone, da li će moći da putuje za Japan, ali na sreću tu je, orna za poslednje takmičenje u karijeri.

Definitivno je da će ove Igre biti dosta drugačije od onih u Riju, ali mi odlazimo tamo sa nazivom evropskog prvaka. Tako da, definitivno, to govori da mi prvi imamo velike ambicije. Mi uvek idemo sa ponosom da predstavljamo svoju zemlju i da damo sve od sebe. Do sada je to obično donosilo dobre rezultate. Nadamo se da će tako biti i sada. Verujem u ovaj tim, u svaku od nas“, poručila je Sonja Vasić, koja će na svečanom otvaranju Igara nositi zastavu Srbije zajedno sa vaterpolistom Filipom Filipovićem.

Košarkaški tim Srbije čine: Maja Škorić, Dajana Butulija, Jelena Bruks, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Angela Dugalić, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Sonja Vasić i Ivon Anderson.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši