FEDERER OŠTRO PO DRUŠTVENIM MREŽAMA: „Potrebna nam je revolucija“!


Švajcarski teniser Rodžer Federer izneo je svoje mišljenje po sve glasnijem pitanju odnosa između igrača i medija, odnosno, javnosti.

O tome je Švajcarac govorio povodom svega što se desilo Naomi Osaki u poslednje vreme i njenog ugroženog psihičkog stanja, kako je rekla, zbog komuniciranja sa novinarima.

Tužno je kada vidite da se tako nešto događa. Stres je ogroman. Mnogo toga se dešava i zbog društvenih mreža… Tokom prvih deset godina moje karijere nije toga bilo, imao sam samo zvanični sajt. Međutim, onda su se pojavile društvene mreže“, rekao je Rodžer.

Uz to, situacija sa medijima mora da se razmotri ponovo. Jedan sam od sportista koji je imao najviše konferencija. I uvek je isto. Uvek. Mislim da igrači, organizatori, novinari treba da sednemo i razgovaramo, da vidimo šta bi odgovaralo svima. Potrebna nam je revolucija. Ili bar unapređenje onoga što sada imamo

Na kraju je pozvao na veće razumevanje za profesionalne sportiste.

Ne mogu da zamislim početak karijere uz drušvetene mreže, nemam predstavu kako bih se sa time izborio. Na svakih 10 lepih kometara, dolazi bar jedan negativan i to je onaj koji privlači najviše pažnje. Situacija je užasna. Treba upamtiti da su teniseri sportisti i profesionalci, ali i ljudska bića takođe„, zaključio je Federer.

 Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši