Fenomenalne vesti za srpski fudbal! Pobede „večitih“ od OGROMNOG ZNAČAJA, Srbija blizu dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona


Foto: RAS Srbija/Aleksandar Dimitrijević, FK Partizan/Miroslav Todorović / RAS kombo

Ako bi Crvena zvezda i Partizan nastavili sa dobrim partijama i pobedama u Evropi, sve će izvesnije Srbija od sezone 2023/24 imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i čak tri u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Pobedama, crveno-belih u prvom kolu grupne faze Lige Evrope protiv Brage (2:1), kao i „parnog valjka“ na Kipru protiv Anortozisa (2:0) na startu Lige konrerncija, naša zemlja napravila je novi iskorak, kada je u pitanju bodovni učinak.

Srbija trenutno ima 27.875 bodova, što gotovo i teoretski znači da će naša zemlja u sezoni 2023/24 imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Naša zemlja trenutno zauzima 12. mesto, ispred Belgije, Švajcarske i Hrvatske, dok Kipar, koji je prvi ispod crte, zaostaje preko 3.500 bodova.

Praktično, Srbija je vrlo blizu da osigura mesto među 15, a ono što bi trebalo da bude motiv, je 11. pozicija. Ona garantuje jedno meto u grupnoj fazi Lige šampiona i trenutno se tu nalazi Ukrajina, koja u odnosu na nas ima plus od 2.325 bodova. Iako zaliha nije mala, srpski klubovi bi morali da se nadaju da će Šahtjor (poraz od Šerifa), Dinamo Kijev (remi sa Benfikom) i Zorja (poraz Bodo), nastaviti da beleže slabije rezultate.

Nekoliko dana pred svoj međusobni susret u 165. večitom derbiju, crveno i crno-beli su se pobrinuli i za to da Srbija bude među deset zemalja u Evropi po broju osvojenih bodova u sva tri takmičenja, od Lige šampiona do Lige konferencija. Naša zemlja sa šest bodova zauzima desetu poziciju, zajedno sa Grčkom i Danskom. Na prvom mestu su Englezi sa 14 bodova, zatim slede Nemci (11), Francuzi i Španci (10), Holanđani (9), Italijani (8), Česi i Belgijanci po sedam.

Večiti rivali su našoj zemlji doneli novih 1000 bodova, ali će se ovaj uspeh „osetiti“ i na finansijskom planu. Crveno-beli su na konto pobede „zaradili“ 630.000 evra, koliko sleduje za svaki trijumf u grupi LE, dok crno-belima pripada pola miliona evra.

Video: Gol u 95. minutu za Srbiju

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši