Filip Kostić – najveći Lacijev transfer u poslednjih 20 godina


I ugovor karijere za srpsko krilo…

Traju pregovori Ajntrahta i Lacija oko Filipa Kostića (28), traju i traju. Ali izgleda da smo konačno dočekali završnu fazu, takozvanu finalizaciju. Kako javlja Mesađero utanačeni su i poslednji finansijski detalji, pa sada ostaje samo da Rimljani naprave mesta u rosteru za najveće pojačanje ovog leta.

Čeka se, dakle, odlazak Hoakina Koree (ukalkulisani dobitak od 25-30 miliona evra), odnosno pozajmica mladog reprezentativca Srbije Dimitrija Kamenovića.

Pa kad sve to Rimljani oposle trebalo bi da bude ozvaničen najveći transfer kluba u poslednjih 20 godina. Još od leta 2001. kada su na Olimpiko redom stizali Gaizka Mendijeta, Jap Stam, Stefano Fiore

Prema istom izvoru Lacio je ugovorio jednogodišnju pozajmicu Filipa Kostića koju će Nemcima platiti oko 1.500.000 evra, a onda idućeg leta ima obavezu da otkupi Srbina za najviše 22.000.000 evra.

Jedan od najboljih asistenata Evrope u poslednje tri sezone (40 nameštenih pogodaka) dogovorio je verovatno ugovor karijere. Pre svega jer se radi o petogodišnjem sporazumu koji bi ga u Večnom gradu zadržao do 33 godine, a potom i zbog primanja koja će na sezonskom niovou iznositi oko 2.200.000 evra, piše Mesađero.

Kostić bi tako (bez bonusa) od Lacija trebalo da inkasira ukupno 11.000.000 evra.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši