Francuski košarkaši kao legija stranaca: Počišćena Češka za četvrtfinale

Ceo košarkaški svet navijao je za Francusku u premijerenom duelu protiv Amerike. Gali su taj meč dobili, pokazali sve manjkavosti selekcije Grega Popoviča, i poleteli ka zvanju velikog favorita za osvajanje najsjajnijeg odličja. Sa viškom samopouzdanja, izazvanog pomenutim trijumfom nad Amerima, selekcija Francuske u današnjem meču sa Češkom delovala je kao legija stranaca. Počistila je sa terena tim koji je mnogim favoritima predstavljao jednačinu sa više nepoznatih. Danas u Saitami se Češka ništa nije pitala – 97:77.

Moglo je to da bude mnogo ubedljivije, ali su Francuzi u finišu meča spustili gas i verovatno štedeli energiju za ono što sledi. Gali su praktično osigurali plasman u četvrtfinale, i to sa prvog mesta, pošto ih u poslednjem kolu očekuje duel protiv nejakog Irana.

Češka je u prvoj četvrtini bila više nego konkurentna. Taj period igre Veseli i drugovi su dobili sa šest poena prednosti. Ali su vrlo brzo ušli u ritam Trikolora, koji su bili izuzetno raspoloženi. Francuze je služio šut za dva i tri poena, u skoku su bili dominantni, a u odbrani perfektni. U drugoj deonici Češka je postigla svega 12 poena… Već tada je postalo sve jasno u predgrađu Tokija.

Pokušavao je češki selektor da pronađe dobitnu kombinaciju, ali nije vredelo. Francuzi su zasipali češki koš sa svih pozicija. Ponovo je jako raspoložen, kao i protiv Amerike, bio Furnije. Meč je završio sa tri pogođene trojke i 21 poenom. Pratio ga je Nando De Kolo sa 17 poena i osam asistencija.

Kod Češke je najbolji bio Jan Veseli sa 19 poena i pet skokova.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši