GREG POPOVIČ PRONAŠAO NAČIN DA MOTIVIŠE TEJTUMA: ‘Samo sam mu rekao da igra kao protiv Sparsa! Protiv nas uvek postigne 90 poena’


Zanimljiva izjava legendarnog stručnjaka!

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je grupnu fazu na Olimpijskim igrama završila sa učinkom od dva trijumfa i jednog poraza. Izabranici Grega Popoviča će igrati sa pobednikom grupe B, a za prvo mesto u toj grupi bore se Slovenija i Španija.

Džejson Tejtum je odigrao sjajnu partiju protiv Češke, a selektor je otkrio na koji način ga je motivisao.

-Samo sam mu rekao – ponašaj se kao da igraš protiv Sparsa. Jer svaki put kada igramo protiv njega postigne po 90 poena. Izgleda da je delovalo – istakao je čuveni trener.

Košarkaš Bostona je odigrao najbolji meč u dresu nacionalnog tima i postigao je 27 poena u pobedi  Sjedinjenih Američkih Država.

-Vidi se da ima više samopouzdanja. Mislim da donosi bolje odluke, zreliji je po tom pitanju. Uspeva da proigra saigrače, napada i sam i za saigrače istovremeno, to nije radio ranije. Nekada je bio samo šuter. Sada je još vredniji zbog svih tih drugih stvari. Bolji je i u skoku i svi mu govorimo da je to važno – poručio je Popovič.Source link

Možda vas zanima

Komentariši