GUBILI SU 15 RAZLIKE, ALI TO ZA NJIH NIJE PROBLEM: Amerikanci u finalu Olimpijskih igara!


Na kraju su ubedljivo slavili.

Košarkaška reprezentacija SAD je prvi finalista Olimpijskih igara u Tokiju. Oni su u polufinalu bili bolji od selekcije Australije, iako su u jednom trenutku zaostajali čak 15 razlike. Na kraju su slavili ubedljivo, rezultatom 97:78, pa će se u borbi za zlato sastati sa pobednikom meča FrancuskaSlovenija.

I jedni i drugi su utakmicu započeli mnogobrojnim greškama. Nakon 5 minuta igre, Amerikanci su postigli samo 6 poena, što je potpuno netipično za njihov stil igre. Sa druge strane, Australijanci su pokušali to da iskoriste pa su na kraju prve deonice vodili sa 24:18.

FOTO: FIBA

Drugu četvrtinu obeležilo je veliko vođstvo Australije, ali potom i povratak selekcije Grega Popoviča. Videlo se da NBA zvezde nisu dobro ušle u meč, pa je u jednom trenutku na semaforu pisalo i 41:26 u korist Australijanaca. Ipak, do odlaska na pauzu, ta prednost je potpuno istopljena (45:42).

Treću i četvrtu četvrtinu, obeležila je potpuna dominacija selekcije SAD. Pogađali su teške šuteve, ali je delovalo i da je protivniku nestalo energije. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent sa 23 poena i 9 skokova, dok je Buker dodao 20. Na drugoj strani, istakao se Peti Mils sa 15 poena i 8 asistencija.Source link

Možda vas zanima

Komentariši