Karenjo Busta: Pre meča sam spavao devet i po sati, teško izvršiti pravila protiv prvog na svetu


Pobedom nad Novakom Đokovićem španski teniser Pablo Karenjo Busta stigao je do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a posle velikog uspeha sumirao je utiske ne skrivajući ushićenost.

„Srećniji sam nego posle odsvajanja turnira. Osvojio sam Dejvis, ATP turnire, ali i olimpijsku medalju… Nikada nisam doživeo ovaj osećaj, neopisiv je. Osetio sam podršku cele Španije, dobio sam milion poruka podrške juče nakon poraza“, rekao je Karenjo Busta.

Špansi teniser mesecima se pripremao i fokusirao na Olimpijske igre sa ciljem da stigne do medalje.

„Bio sam lud što sam igrao neke mečeve. Kada sam saznao da se Olimpijske igre neće dogoditi prošle godine, malo sam se spustio, ali stigao sam na ove Igre u vrlo dobrom fizičkom i psihičkom trenutku i to sam pokazao. Ovde morate biti svaki dan sto posto. Bronzana medalja je ostvarenje sna „.

Poraz od Hačanova zaustavio ga je na korak od finala, međutim ishod susreta odigranog u petak nije se negativno odrazio danas.

„Ova nedelja je bila veoma teška i kada sam video da će mi Đoković biti rival, sve se raspalo. Ali danas sam spavao kao nikada ranije, oporavio sam se kao da nisam igrao tokom cele nedelje i izašao sam na teren znajući da je cela Španija sa mnom i da neću prestati da verujem i pokušavam do poslednje tačke“.

Teniser koji zauzima 11. mesto na ATP listi istakao je da je spavao 9 i po sati pre današnjeg duela.

„Stigao je sav umor od nekoliko nedelja, pritisak da predstavljate svoju zemlju na nekim igrama i još kad vidite da igrate protiv Đokovića, opustite se svesni da je teško. Bio je to veoma važan meč za mene. Posle pobede protiv Medvedeva činilo se da se medalja približava, a sa Hačanovim da se udaljava. Uspeo sam da se fizički i psihički oporavim i nije bilo lako protiv Đokovića“.

Karenjo Busta se osvrnuo i na Đokovićeve reakcije i izlive besa prilikom kojih je Srbin bacao reket.

„Kad je bacio reket na tribine, čini se da nije bilo dovoljno da ga sudija upozori. Ponekad je teško izvršiti pravila kada se suočite sa prvim na svetu“, rekao je Španac

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši