LEPE VESTI ZA NOVAKA I UČESNIKE AUSTRALIJAN OPENA: Promenjena procedura kretanja za vreme turnira naredne godineKreg Tajli rekao je da će bezbednosni mehur omogućiti igračima da se slobodno kreću izmedju hotela i terena


Organizatori teniskog Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu saopštili su danas da će umesto obaveznog karantina u hotelu, na turniru sledeće godine biti uspostavljen bezbednosni mehur, kako bi se učesnici zaštitli od koronavirusa.

Učesnici ovogodišnjeg Australijan opena su po dolasku morali da provedu 14 dana u hotelskim sobama u karantinu uz minimalno vreme za treninge, zbog strogih pravila australijske vlade u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa.

Brojni teniseri su se žalili na uslove, zbog čega je promenjena procedura za grend slem turnir naredne godine.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli rekao je da će mehur omogućiti igračima da se slobodno kreću izmedju hotela i terena.

– Oni su tako zaštićeni, čuvaće se i međusobno i od zajednice. Posle dve nedelje izaći će i moći će da se takmiče na Australijan openu pred publikom – rekao je Tajli.

On je rekao da organizatori turnira rade sa australijskom vladom na donošenju odluka u vezi sa brojem gledalaca na prvom grend slem turniru u sezoni.

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom u Melburnu je na snazi lokdaun, a Tajli je rekao da se nada da će Australija do novembra ispuniti cilj od 80 odsto vakcinisanih među odraslima.

– To će sigurno pomoći situaciji za turnir u januaru – rekao je on.

Izvor: Espreso

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši