Ludnica u minut do 12: Pao sistem, ali su prošli transferi Saula, Grizmana i De Jonga!1630450507298 FotoJet (10)

Ovakav prelazni rok, jedan od najuzbudljivijih u istoriji, nije mogao da prođe bez ovakve drame! Verovali ili ne, za sve je bio odgovoran sistem za registraciju igrača u Španiji. Ali, na kraju je sve bilo regularno, pošto su papiri poslati na vreme, pa su uspešno okončani transferi Saula Njigeza, Antoana Grizmana, Luka de Jonga

Da bi se lavina pokrenula, morao je prvo da bude završen Saulov prelazak u Čelsi. Čitava transfer pijaca stala je u tih pola sata, kada se čekala velika vest iz Londona. Pojedini mediji čak su i proglasili čitav posao neuspešnim, ali je na kraju stigao pozitivan signal: Plavci su uspeli da ispune veliku želju Tomasa Tuhela i da mu angažuju španskog vezistu, ali i želju igrača da se okuša u drugom velikom takmičenju. Saul je stigao na pozajmicu vrednu 5.000.000 evra, sa opcijom otkupa na kraju sezone za 35.000.000.

Veoma sam uzbuđen što započinjem ovaj novi izazov sa Čelsijem. Navijači Plavaca ja sam sada jedan od vas i jedva čekam da obučem dres, počnem da treniram. Vidimo se uskoro„, poručio je Saul odmah po potpisu za prvaka Evrope.

Da bi se svi poslovi uspešno priveli kraju, dodatnih 20 minuta, zbog pomenutog problema sa sistemom dobili su španski klubovi. Tako je Antoan Grizman i zvanično prešao iz Barselone u Atletiko Madrid, a Katalonci potom doveli Luka de Jonga kao njegovu zamenu.

Barselona ne čim da se podiči, s obzirom da je za Francuza dobila svega 50.000.000 evra, što je mnogo manje od 120.000.000, koliko je morala da plati Jorgandžijama za njihovog najboljeg igrača. Madriđani su im dodatno ubili cenu, pa su platili pozajmicu 10.000.000 evra, uz obavezan otkup na kraju sezone za 40.000.000.

Na kraju, opcija za zamenu je bio Luk de Jong. Holanđanin, koji stiže na želju Ronalda Kumana, plaćen je 4.000.000 evra, pa ostaje da se vidi kako će iskusni napadač uklopiti u Barseloni, gde ga čeka mnogo veći pritisak nego u Sevilji. Andalužani nisu profitirali na igraču koji je u julu 2019. godine plaćen PSV-u 12.500.000 evra. Uložena sredstva nije potvrdio ni golovima, pošto ih je postigao tek 19 na 94 utakmice u svim takmičenjima.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši