Luka Dončić: Žrtvovali smo leto da bismo bili ovde, nećemo se predati


(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Tokija)

Ostvario je tek treći tripl-dabl u istoriji olimpijskih turnira, ali takav učinak mu nije doneo pobedu. Luka Dončić je danas prvi put u dresu Slovenije izašao sa terena pognute glave. U njegovoj statistici stoji – 16 poena, 18 asistencija, 10 skokova, ali trijumf slave Francuzi. Trikolori će na megdan Amerikancima u finalu, a Dončić će povesti tim u borbu za bronzu sa Australijom.

“Sve ste videli. Samo mogu da kažem da sam mnogo ponosan, svi smo dali 100 odsto, dva meseca smo radili jako da bismo bili ovde. Iznenadili smo mnoge i ponosni smo. Imamo još jednu utakmicu za kraj”, rekao je Luka. “Uradili smo sjajan posao. Nećemo se još predati. Žrtvovali smo celo leto da bismo bili ovde”.

Iako su svi očekivali da on rešava utakmicu, lopta je u poslednjem trenutku bila u rukama Klemena Prepeliča. Luka mu je asistirao, ali njegov pokušaj u reketu je blokirao Batum.

“Batum je pomagao, morao sam da dodam. Bio je dobar prodor, ali je banana bila fantastična. Oni veruju meni, ja verujem njima. To je bio dobra kombinacija”.

Novinare je zanimalo šta mu je posle susreta rekao Batum, dok je utučen sedeo na klupi.

“Lep je gest. Prišao mi je i rekao mi da mrzi da igra protiv mene. Mnogo ga poštujem, to je pravi potez”.

U jednom trenutku je dobio jak udarac, ali kaže da ga to nije omelo da napadački ne bude na svom nivou.

“Udario sam u staklo. Samo led i biće dobro. Ne, nije to uticalo na moju igru. Jednostavno nisam pogađao…”

Predstavnici medija su ga upitali i da li su sudije imale uticaj na rasplet.

“Ne. Nije to pitanje koje treba mene da pitate, svi vide iz svoje perspektive. Imali smo šansu, nismo je iskoristili”, poručio je za kraj Dončić.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši