MAREJ NE ŽELI DA SE PREDA: „Moj cilj je da osvojim medalju“!


Endi Marej nema nameru da se odrekne zlata sa Olimpijskih igara.

Poslednjih nekoliko godina Britanac ima problema sa povredama te ne uspeva da se vrati na nivo na kojem je bio jedan od najboljih tenisera sveta. Endi je osvojio zlato 2012. u Londonu i 2016. u Riju, ali neće biti favorit u Tokiju.

„Dolazak po drugi put na Igre u ulozi branioca zlatne medalje je uzbudljiva stvar za mene, radujem se novom izazovu. Prevazilaženje prepreka i teškoća je nešto što definiše takmičenje na ovom nivou. U ovom trenutku važnije je nego ikad da se ljudi spoje kroz sirovu emociju sporta, da vide sjajne borbe i slave dostignuća sportista iz celog sveta“, kaže Mari.

Jasno je da će prvi favorit za zlato biti prvi igrač sveta, Novak Đoković, Endijev prijatelj i vršnjak.

Teniser iz Škotske ipak ima svoju viziju za naredni turnir.

„Moj cilj je da osvojim medalju. Idealno bi bilo još jedno zlato za moju zemlju. Iz prve ruke znam koliko ovaj sport ima uticaja na vaše telo, znam koliko teško i frustrirajuće može da bude to putovanje do uspeha“, dodao je Endi.

On dodaje da su zato ove Igre od velikog značaja.

„Učešće u vrhunskom sportu na najvišem nivou donosi nebrojene benefite. Pre svega dobro je za mentalno zdravlje. Ohrabruje našu fizičku aktivnost. Izlaže nas drugim ljudima i kulturama. Spaja nas. Sport nije samo temeljan za ljudska prava – on je jedno od najvećih oružja da se izleči naše društvo. U teškim vremenima, sport nije samo neophodan već i od vitalnog značaja“, poručio je dvostruki olimpijski šampion.Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši