MILAN BORJAN: Ponosan sam što sam Kanađanin! (VIDEO)Čuvar mreže Crvene zvezde oduševio navijače Kanade


Golman Crvene zvezde Milan Borjan ponovo je bio uspešan među stativama nacionalnog tima, pošto je Kanada savladala El Salvador sa 3:0 i tako skoro pa idealno startovala kvalifikacije za Mundijal.

Kanađani su slavili golovima Atibe Hačinsona, Džonatana Dejvida i Tažona Bjukenana, a Borjan nije imao nijednu odbranu, jer nije bilo potrebe.

Posle meča je čuvar mreže Crvene zvezde izjavom oduševio navijače Kanade i poslao im poruku da su potrebni u nastavku kvalifikacija, ne bi li se domogli Mundijala prvi put nakon 1986. i jedinog učešća.

– Potrebno nam je da se Kanada probudi i da bodri ovaj tim, jer ova ekipa može da ode daleko – počeo je Borjan, nakon što je njegovu ekipu protiv El Salvadora bodrilo 15.000 ljudi.

– Svetsko prvenstvo je pred nama. Jednom nogom smo već tamo. Samo treba da nastavimo i da stadion bude pun crvene boje. Ne plave, zelene ili koje već. Svi treba da budu u crvenom – traži golman iz Knina veću podršku.

– Ponosan sam na moje saigrače, da ovako dobro igraju u svakom meču. Nije lako igrati svaka tri dana. Mi smo ovde kao braća, rekao sam igračima da je ovo naša kuća. Igrali smo u Hamiltonu, tu sam odrastao, moja porodica tu i dalje živi i vrlo sam ponosan što dolazim iz Hamiltona. Ponosan sam što sam Kanađanin. Emotivan sam malo sada, ali treba samo ovako da nastavimo, ovo je nova Kanada – poručio je Milan Borjan, nakon što je saznao da je izjednačio rekord nacionalnog tima sa 25 mečeva u kojima nije primio gol.

Kanada posle prva tri meča nema nijedan poraz, osvojili su pet bodova i na dobrom su putu u CONCACAF kvalifikacijama.

Izvor: Espreso

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši