Mirotić ŠOKIRAO ŠPANCE, već im saopštio da ne ide na Olimpijske igre, a razlog je poseban!


Foto: Friedemann Vogel / EPA;

Kako trenutno stoje stvari, košarkaška reprezentacija Španije neće moći da računa na Nikolu Mirotića za Olimpijske igre u Tokiju.

Prema informacijama do kojih je došao ‘As’ košarkaš Barselone neće biti deo nacionalnog tima, a razlozi za ovakvu njegovu odluku su naporna sezona koju je imao i želja da više vremena provede s porodicom.

U ovom momentu malo je verovatno da će se rođeni Podgoričanin predomisliti i staviti na raspolaganje selektoru aktuelnog svetskog prvaka, navodi ugledni list.

Nikola MirotićFoto: Friedemann Vogel / EPA;

Nikola Mirotić

Ipak, Mirotićeva odluka bi mogla da otvori vrata Seržu Ibaki, koji bi se prvi put posle 2014. godine našao u nacionalnom timu, ali i to nije sigurno, jer je i on imao napornu NBA sezonu sa Los Anđeles Klipersima, pa i njegov negativan odgovor, ne bi bio neočekivan.

Konačni spisak najveće zemlje sa Pirinejskog poluostrva će biti kompletiran posle dve provere protiv Francuske, a nakon velikog reza preostaće između 16 i 18 košarkaša koji će zaigrati u susretu sa Sjedinjenim Američkim Državama tokom 18. jula u Las Vegasu.

Ovaj 30-godišnji košarkaš Barselone minule sezone imao je 16,7 poena i 8,2 skokova po meču i definitivno je najbolji košarkaš katalonskog tima s kojim je poražen u finalu Evrolige od Efesa.

Video: Nikola Mirotić: Čovek o kog su se Srbi ogrešili

Source link

Možda vas zanima

Komentariši