Mlada reprezentacija protiv vojnog kluba: Bez Stevanovića i Stanića u Jerevanu


Treća sreća. Bar se tako nadaju u taboru mlade reprezentacije Srbije posle traljavog početka kvalifikacionog puta za plasman na Prvenstvo Evrope 2023. Poraz od Ukrajine u Staroj Pazovi i remi bez golova na Ohridu u startu su udaljili selekciju Zvonka Živkovića od završnog turnira. Ako ništa drugo, makar joj se nudi šansa za prvu pobedu, kojom bi se popravio utisak sa prethodna dva meča.

Rival Orlićima je Jermenija (16 časova, TV Arena sport 1) koja je u poslednje dve godine pretrpela deset poraza na 11 utakmica (čak 0:10 od Švedske oktobra prošle godine) i na prvi pogled ne bi smela da predstavlja veći problem. Na drugi već…

Razlog je u činjenici da odlukom tamošnjih fudbalskih vlastodržaca skoro cela mlada reprezentacija igra za jedan klub. U pitanju je BKMA iz Jerevena, pod patronatom vojske, a u službi saveza, s ciljem da se na taj način stvori baza i napravi pomak na reprezentativnom planu, pošto Jermenija nikad nije bila učesnik Prvenstva Evrope. Zato za BKMA igra čak 17 od 23 igrača sa spiska selektora Rafaela Nazarjana za oktobarki termin kvalifikacija. Jasno je da im je kolektiv jača snaga

Gledali smo Jermeniju protiv Farskih Ostrva i Ukrajine. Koncentrisani su ekipno, već duži period igraju zajedno, za ove kvalifikacije su se pripremali godinu dana u kontinuitetu. Možda tehnički nisu sjajni kao Ukrajinci, ali to nadoknađuju kolektivnom igrom. Imaju dobre krilne napadače, igraju i za A reprezentaciju. Da bi naš neosporni talenat došao do izražaja moramo da budemo jaki u psihološkom i fizičkom smislu“, objasnio je Zvonko Živković, selektor mlade reprezenatcije.

Orlići su imali komplikacija da dođu do Jerevana, čeka ih i naporan povratak, pa duel sa favoritom Grupe H, Francuskom, čiji tim kipti od talentovanih fudbalera poznatih evropskih klubova. No, najpe Jermeni.

„Put jeste bio težak, čekali smo šest sati na aerodromu tokom presedanja. U Jerevan smo stigli u jutarnjim časovima, ali mislim da su se momci oporavili. Nećemo u tome da tražimo alibi. Pričao sam sa igračima o protivniku, predočio im sve, spremni smo za borbu“, dodao je Živković.

Orlići nisu kompletni u Jerevanu. Stručnom štabu nedostaju član Crvene zvezde Petar Stanić (oseća posledice udarca i na terapijama je) i fudbaler Mančester Sitija na pozajmici u holandskom Herevenu, Filip Stevanović (povreda članka), dok je Slobodan Tedić osećao blago povišenu temperaturu po sletanju u Jerevan, ali se oseća bolje.

Srbija bi mogla da počne meč u sledećem sastavu: Gordić – Eraković, Marković, Kamenović, Šehović – Lukić, Đerlek – Gavrić, Milosavljević, Terzić – Tedić.

1633598200249 1629959376285 235853184 4373321399423788 760190024813189844 n

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši