Mogu da te stave u ozbiljan problem


Foto: Novak Đurović / RAS Srbija

Pošto su prošle sedmice eliminisali Kairat, već ove nedelje crveno-beli nastavljaju kvalifikacije za Ligu šampiona.

U utorak od 20.30 časova rival je Šerif na stadionu „Rajko Mitić“, a uloga favorita je na strani Crvene zvezde.

Srpski šampion je danas dobio i potencijalne rivale za poslednju, plej-of rundu kvalifikacija, Dinamo Zagreb ili Legiju.

Detalj sa meča Crvena zvezda - KairatFoto: Novak Đurović / RAS Srbija

Detalj sa meča Crvena zvezda – Kairat

Međutim, glavna tema konferencije za medije Zvezde bio je duel sa Šerifom.

– Ne mogu još da dobacim dotle, nismo još prošli ni mi ni oni. Ako bude, imaćemo dosta vremena da se priča o tome. Mi živimo sa pritiskom i svakodnevno gledamo da napredujemo. Da sad razmišljamo o njima, to nam ne igra nikakvu ulogu. Nemam prostora da razmišljam ni o čemu sem o Šerifu. Šerif je jedna stanica za sve na su klubu. To znači da se ulazi u petu godinu grupne faze jakog takmičenja. Daće Bog da sve bude kako treba, onda ko dođe u plej-ofu to je samo ekstra za sve nas – rekao je Stanković pre nego što se okrenuo narednom rivalu:

– Dosta zavisi od nas kakav će rival da bude. Protiv Kairata smo ušli dosta jako, uz pritisak, to ćemo gledati i protiv Šerifa da uradimo. Uz jak pritisak, direktnu igru… da ne damo razmenu pasova. Imaju momke sa individualnim kvalitetom, ali igramo kod kuće i od nas dosta zavisi kako će Šerif igrati.

Pokušao je Stanković i da povuče paralelu između moldavskog i kazahstanskog šampiona.

– Ne možeš da uporediš nikoga, dok ne odigraš meč s njima. Svaka utakmica nosi svoje nešto. Kad bi upoređivali Kairat i Šerif, Kairat je negde 7.5 , a Šerif u nekim segmentima možda osam. Ali kad bih raščlanio sve, ima razlike između te dve ekipe. Dosta će ipak zavisiti od nas. Ako Šerif pustiš da igraju, mogu da te stave u ozbiljan problem. Spremni smo za izazov gledamo nas, igramo kod kuće. Lepše i bolje nismo mogli da očekujemo.

Na pitanje novinara da li je možda sada dosta i pobeda od 3:0, naslanjajući se na onaj trijumf protiv Kairata od 5:0, Stanković je rekao:

– Ja ne pretim, ali ako ti to kažeš ja bih odmah potpisao da bude 3:0. Međutim, biće to jedna teška utakmica. Treba dosta da se namesti da se ponovi utakmica. Ja ne sanjam o tome, ja sam realista. Sanjam o jakoj i kompaktnoj utakmici. Imamo odlične igrače koji se snalaze na tuđoj polovini, treba ih dovesti u situaciju da pruže svoj talenat i budu pravi. Ne verujem da se slučajno dolazi u 3. kolo.

Imaće Zvezda i određenih kadrovskih problema za meč sa Šerifom.

– Nikolić je još ranije povredio članak. Babić ima temperaturu i stomačni virus, Pavkov isto ima temperaturu i stomačni virus.

Video: Sebić osvojio bronzu!

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši