Moguće je, OVOG VIKENDA SE BASKETAŠKI SPAJAJU BEOGRAD I NOVI SAD! Tamo gde su stasali olimpijci, sada će igrati neki budući


Foto: Beogradska 3X3 liga u Novom Sadu / Ustupljene fotografije

Srbija je zemlja 3X3 basketa, a Beogradska 3X3 liga je sada pokazala kako nije rezervisana samo za prestoničke terene.

B3X3L i njen osnivač Petar Hranisavljević su poručili kako će ovog leta imati mnoštvo zanimljivih akcija, najavljen je dolazak basketaša čuvene Valensije i takođe španskog Onila u Beograd, a liga će ovog vikenda imati i prvo veliko gostovanje.

Na terenima Enter u Novom Sadu Beogradska 3X3 liga organizovaće 3X3 turnir u subotu 24. jula.

Beogradska 3X3 liga u Novom SaduFoto: Beogradska 3X3 liga u Novom Sadu / Ustupljene fotografije

Beogradska 3X3 liga u Novom Sadu

Cela priča dobija specifičnu notu kako se radi o čuvenim terenima na Limanu gde su najbolje novosadske, ujedno i svetske, ekipe igrale i trenirale pre nego što su stekle svetsku slavu. Kako se radi o događaju van redovne lige na Adi Ciganliji, učešće ekipa se plaća 1.000 dinara, a nagrada za pobednika je 24.000.

U basketaškom smislu je B3X3L spojio Beograd i Novi Sad pošto ni prestonica dolazećeg vikenda neće biti bez najboljeg basketa. U nedelju, 25. jula će se na Adi igrati U-21 turnir Beogradske 3X3 lige.

Najbolji srpski basketaši će se narednih dana boriti za prvo istorijsko zlato na Olimpijskim igrama, dok će za vikend u Novom Sadu i Beogradu međuostalom stasavaju i budući šampioni ovog brzo rastućeg sporta.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši