MUTA NIKOLIĆ JE 2017. HTEO DA DOVEDE SMAILAGIĆA U PARTIZAN: Neki strućnjaci su rekli da će izgoreti, odmah sam zvao Željka!


Mogao je stići i ranije.

Alen Smailagić je nakon Pantera, Lideja, Avramovića, Kuruca i Mura šesto Partizanovo pojačanje za novu sezonu. U tabor crno-belih stigao je iz ekipe Golden Stejt Voriorsa, a nakon dolaska u najtrofejniji srpski klub, oglasio se i bivši trener Partizana Miroslav Muta Nikolić.

Iskusni trener je u razgovoru za MaxBet Sport istakao da je dugo pratio Alena, već dok je bio u mlađim kategorijama. Nikolić navodi da je Smailagić bio pred potpisom za Dinamik, koji je on tada vodio, čak su i papiri bili spremni, ali je on tada preuzeo Partizan.

Pratio sam ja Alena, dugo sam ga pratio, još dok je bio u mlađim kategorijama. Svideo mi se se odmah, strašan mladi igrač, fantastične fizičke predispozicije. Može da igra na nekoliko pozicija, ma čudo od igrača. Bio sam još u Dinamiku i sve sam radio da on pređe kod nas. Bilo gotovo i dogovoreno, samo papiri da se potpišu, počeo je Muta.

FOTO: KK Partizan

Potom je dodao da je Smailagića želeo da povuče sa sobom u crno-bele, ali da se nisu svi slagali sa tim predlogom. Nikolić je potom otkrio da je odmah pozvao Željka Obradovića, želeći da ga on dovede u Fenerbahče, ali je tada Alen otišao u NBA ligu.

Međutim ja tada prelazim u Partizan i odmah sam hteo da i njega povučem jer znam da će biti budućnost kluba, međutim tu su neki “stručnjaci” umešali prste, rekli su da će mali izgoreti u Partizanu što su gluposti jer je on već tada bio spreman za sve. Na kraju je propala priča na moju veliku žalost. Želeo sam da sarađujemo. Kada je propao prelazak u Partizan, sećam se da sam odmah zvao Željka da ga odvede u Fenerbahče jer sam ubeđen da bi i tamo uspeo, rekao je Nikolić i zaključio:

final4 real fenerbahce 18357
Fenerbahce head coach Zeljko Obradovic basketball match between Real Madrid and Fenerbahce in Belgrade, Serbia on May 20, 2018. (STARSPORT/Pedja Milosavljevic)

Otišao je na kraju u NBA ligu, možda malo prerano,ali nema veze. Sada je u Partizanu, kod istog tog Željka koji zna sve njegove kvalitete. Nema dileme da će porasti kao igrač. Partizan je napravio izvanredan posao sa njim, zaključio je Miroslav Muta Nikolić.Source link

Možda vas zanima

Komentariši