Ne interesuje me samo da budem u top 20, želim da budem kao Đoković


Foto: John G. Mabanglo / EPA;

Jedan od trenutno najperspektivnijih tenisera sveta, mladi Danac Holger Rune (18), iskoristio je priliku da sa javnošću podeli impesije iz svog meča sa Novakom Đokovićem.

Talentovani Rune se sa najboljim teniserom sveta sastao nedavno, na US openu, gde je čak uspeo da nakon taj-brejka osvoji jedan set. Ipak za više od toga nije imao snage ni iskustva i Đoković je ovaj meč rešio u svoju korist nakon četiri odigrana seta I 135 minuta na terenu.

Ipak ovaj meč poslužio je Runeu kao velika lekcija ali i iskustvo koje će pamtiti čitavog života.

Holger RuneFoto: John G. Mabanglo / EPA;

Holger Rune

– Bilo je sjajno. Nikada se nisam tako osećao. Neverovatno iskustvo izaći na teren pod takvim okolnostima. Pokušao sam da dam publici nešto, da se borim za svaki poen. Nisam mogao da tražim više. Bila je bolesna atmosfera – naveo je Rune.

On je istakao da je ipresioniran načinom igre srpskog tenisera, sumiravši njegove najjače strane.

– Bio je neverovatno dosledan i nije poklanjao ništa. Morate svaki poen da zaradite protiv njega. Pogotovo kada se radi o vašem servisu, morate da ubacite svaki prvi kako bi došli do neke prednosti, jer će vas u suprotnom napasti sa osnovne linije. Neverovatno težak protivnik protiv kojeg morate da držite svoju servu, inače ste u gadnom problemu – zaključio je Rune.

Da bi došao do tog nivoa, da se u buućnosti ozbiljnije suprotstavi najboljim teniserima sveta, mladi Danac mora još dosta da radi i uči, ali već sada pokazuje jednu bitnu osobinu koja izdvaja prosečne igrače od vrhunskih, a to je glad za uspesima.

– Moj san nije da se nađem među 20 najboljih, već da budem najbolji na svetu kao Rafa, Rodžer i Novak, da osvojim mnogo Grend slem trofeja. Smatram da imam potencijal za to, okružen sam kvalitetnim timom koji mi pomaže i kojem verujem. To je najbitnija stvar za mene. Dug je put ispred mene i spreman sam da ga prođem – kazao je Rune.

Osamnaestogodišnji Danac trenutno zauzima 124 poziciju na ATP listi, sa 645 osvojenih bodova.

Video:Bogdanović za 23 minuta 10 poena


[ad_2]
Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši