Neće moći da trči ako uradi ovo!


Foto: Tanjug/AP

Veliki šok!

Španski teniser Rafael Nadal je nedavno objavio da je završio sezonu zbog problema sa stopalom, potom se oglasio i njegov trener, a sada su isplivali novi, šokantni detalji.

Miler-Vajsov sindrom muči Rafaela Nadala praktično već 16 godina, a istaknuti francuski lekar u oblasti ortopedije Žilber Versije govorio je o prirodi bola i povrede, sa kojom se suočava „Bik sa Maljorke“.

Rafael  NadalFoto: Jim Lo Scalzo / EPA;

Rafael Nadal

– Ova bolest je urođena, pogađa ljude koji imaju problema sa stopalima. Kost odumire jer gubi vaskularnost, krv ne cirkuliše kroz nju. Ovaj proces nije brz, ali vremenom dolazi do degradacije. Ovo je problem koji se više sreće kod žena u pedesetim godinama, nego kod mladih – rekao je Versije.

Takođe, lekar smatra da operacija nije rešenje.

– Moguće je operisati, ali to je opcija samo za teže slučajeve, kad ne može da se hoda i kad su bolovi ekstremni. Do toga Nadal još uvek srećom nije stigao. Ako se odluči za operaciju, nakon toga ne bi mogao da trči, već samo da hoda. Druge hirurške opcije takođe nisu kompatibilne sa bavljenjem sportom – dodao je on, preneo je „B92“.

Nadala očekuje pad na ATP rang listi, ali mesto u najboljih 10 na kraju godine ne bi trebalo da mu bude ugroženo.

VIDEO Izazovna Analisija zanosnih oblina

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši