Nekad u NBA, sad na pripremama sa Partizanom: Osećam se kao kad sam imao 16 ili 17 godina


Nije bilo teško Rodionu Kurucu da odmah posle treninga na Zlatiboru potpisuje dugo autograme i fotografiše se sa obožavateljima. I u tim trenucima se videlo koliko novi košarkaš Partizana uživa, prijala mu je pažnja mladih sportista iz Beograda… Iako su fudbaleri, nisu propustili priliku da zabeleže uspomenu sa igračem koji ima i NBA iskustvo.

Zlatibor je lep. Nisam mnogo stigao da vidim, ali za sada mi je lepo. Hladnije je nego u Beogradu, sviđa mi se to“, podelio je utiske Kuruc u prilogu za TV Partizan. „Ja sam iz Letonije, gde je uvek hladno. Navikao sam na ovakvo vreme, prija mi. Planina je prelepa, ljudi su prijatni. Mnogo njih dolazi ovde na odmor. Nisam još video centar, imali smo pola dana slobodno, ali sam imao časove u to vreme, pa nisam išao sa momcima na večeru“.

Letonski krilni košarkaš sobu na Zlatiboru deli sa Drekselom.

Cimer mi je Trej, dobar momak. Uživam sa njim… Svi su momci super“.

Pripreme sa najtrofejnijim trenerom Evrope Željkom Obradovićem će sigurno svim igračima ostati dugo u sećanju.

Mnogo je drugačije nego u Americi, nisam ovako trenirao tri ili četiri godine. Trener je rekao da su ovo praktično jedine prave pripreme koje ćemo imati. Zbog toga moramo da radimo što je više moguće, da bi nam bilo lakše tokom sezone. Nisam ovako trenirao bar tri godine. Osećam se kao kad sam bio na pripremama sa 16-17 godina“.

Bacio se Letonac brzo i na učenje našeg jezika.

Naučili su me momci neke ružne reči. Ne želim to da kažem. Pokušaću da naučim nekoliko reči kako bih lakše komunicirao i razumeo trenere“, zaključio je Rodion Kuruc.

1629977187801 baner zajednicki

Source link

Možda vas zanima

Komentariši