Nesuđeni kandidat za trenera crno-belih produžio ugovor sa Nižnjim

Ubrzo pošto je Zoran Savić imenovan za sportskog direktora Partizana, pronela se glasina da je Zoran Lukić prvi kandidat za trenersku klupu crno-belih. Nešto kasnije srpski stručnjak je slovio i za mogućeg šefa struke Himkija, dok se još nije znalo da je klub iz Podmoskovlja potonuo na dno VTB lige zbog dugova koji su ga izbacili i iz regionalnog šampionata. Ipak, Lukić je odlučio da se ne pomera iz Nižnjeg Novgoroda s kojim je produžio ugovor na još dve sezone.

Osećam se veoma ugodno u Nižnjem. Ovo je moj grad i moj tim. Pruža mi jedinstvenu priliku da kombinujem napore za pobedu i kreativnost. Rado bih ovde ostao do penzije„, prenosi Lukićeve reči zvaničan sajt kluba na čijoj klupi sedi već deset godina.

U prvom mandatu, od 2008. do 2014. godine doveo je Nižnji iz Druge ruske lige do VTB lige, a pod njegovom komandom klub je igrao i finale nacionalnog kupa 2011. godine.

Lukić, inače aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 19 godina koja će 3. do 11. jula igrati na Svetskom prvenstvu u Letoniji, marta 2017. godine se vratio u Nižnji, ali na poziciju sportskog direktora, da bi ponovo seo na trenersku stolicu šest meseci kasnije.

U nedavno završenoj sezoni Nižnji je stigao od Fajnal ejta FIBA Lige šampiona u kojoj je Lukić proglašen za najboljeg trenera takmičenja.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši