Nikola Jokić je BOLJI OD ŠAKILA O’NILA! Ne verujete? Kada budete pogledali OVE BROJKE biće vam jasno zbog čega se Amerika poklonila Srbinu! /FOTO/


Foto: Profimedia

Amerikanci su rešili da uporede dva velika košarkaša. Zapravo jednog velikana i legendu, a drugog MVP-a prošle sezone.

Naime, novinar Endi Bejli na svom Tviter profilu mreže objavio je statistiku dva igrača koje je imenovao kao „igrač A“ i „igrač B“.

Da sve bude zanimljivije, „igrač A“ je imao procenat od 44,7 odsto računajući poene i asistencije, dok je ovaj „drugi“ zabeležio 36,8 odsto. Takođe, uporedio je i skokove, a u tom segmentu je bio bolji „igrač B“ sa procentom od 12,5 odsto, dok je prvi imao 11,9 odsto. I tu počinje glavna „zavrzlama“…

Uz statistiku ukradenih lopti, blokada, plus/minus odnosa pratioci su glasali za „igrača A“, a to je ni manje ni više nego Nikola Jokić!

I da cela anketa bude još zanimljivija, protivnik našem sjajnom košarkašu koji je osvojio MVP nagradu NBA lige prošle sezone, odnosno „igrača B“ bio je legendarni Šakil O’Nil!

Ono što je zapravo možda i ključan detalj, jeste u pravo da je Jokiću uzeta statistika iz prethodne tri sezone, od toga i prošla kada je proglašen za najboljeg igrača NBA lige, dok su za Šakilovu računicu uzete brojke iz njegove tri najjače sezone!

Jokić je sa 55.3% odsto „odneo“ pobedu i tako pokazao da je tako bolji od čuvenog O’Nila, što jasno govori koliko se Amerika zapravo poklonila našem košarkašu.

Sve ovo je i te kako zanimljivo, naročito što je novinar uzeo u poređenje Jokića i O’Nila koji su prethodne sezone imali par veoma zanimljivih konverzacija, kada se Šak često javljao iz studija i zbijao šale sa Džokerom.

VIDEO Nikola Jokić: Ne mogu da zakucam, momci

Source link

Možda vas zanima

Komentariši