Nole ubedljiv na startu OI, ali nije Bolivijac danas bio njegov najveći protivnik!Brzo završen posao. To je bilo veoma važno u onakvim okolnostima.


Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na Olimpijskim igrama u Tokiju. On je danas ubedljivo savladao bolivijskog predstavnika, malo poznatog Bolivijca Uga Delijena sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2, a sve je završeno već posle sat vremena.

Vremenski uslovi i velika vlažnost vazduha u Tokiju bili su danas najveći Novakov protivnik i videlo se da želi što pre da završi ovaj meč, u čemu je i uspeo.

Tokom prvog seta, Delijen se držao u prvih pet gemova, a onda je Đoković pojačao ritam, napravio dva brejka i rutinski dobio set, ali se i tada videlo da se ne oseća prijatno na terenu.

Slična slika i u nastavku meča, ovoga puta Đoković do brejka prednosti stiže u četvrtom gemu, poveo je potom sa 4:1. Do kraja, Bolivijac stiže do još jednog osvojenog gema, a Novak stavlja tačku na ovaj meč još jednim brejkom za 6:2 u drugom setu.

Đokovićev rival u drugom kolu biće iskusni nemački teniser Jan-Lenard Štruf koji je par sati ranije savladao Brazilca Tijana Monteira sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Mikec doneo prvu medalju Srbiji, ali mu je organizatori NISU OKAČILI OKO VRATA! Damir (37) na postolju ipak nije dozvolio emocijama da ga savladaju

Izvor: Sportske

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši