Nova godina 2022 Beograd – sve što trebate znati!

Već polako smo ušli u mjesec oktobar i krajnje je vrijeme da isplanirate vaš nezaboravni doček Nove godine. Nova godina 2022 Beograd sprema mnoštvo zanimljivih klubova i splavova za najzanimljiviju noć u godini!

Najpopularniji izbori za proslavu novogodišnje večeri su odlazak u druge države, na planinu, noćni klub ili restoran.  Jedan grad nudi odličan provod za sve, a dodatni plus je što je dosta blizu. Riječ je o prijestolnici Srbije – Beogradu.

Beograd tokom cijele godine pruža nezaboravne zabave, a posebna atmofera i odličan ambijent novogodišnju večer čini najvećom zabavom u godini.

Mnogi se pitaju zašto baš Beograd? Veliki grad u kojem je uvijek užurban tempo ne čini se baš kao najbolja opcija za proslavu. No, sigurno postoji dovoljno dobar razlog zašto ovaj grad zovu druga Barcelona.

Čuveni splavovi, klubovi, najstarija kafana na balkanu dovoljno govore zašto je ovo grad koji već stoljećima priređuje najbolje zabave. To je jednosatvno postao simbol Beograda.

Proslava novogodišnje večeri u Beogradu

Od početka marta se u velikom broju objavljuju rasporedi koncerata za 31. decembar, tada su čak i otvorene rezervacije.

Nova godina 2022 Beograd nikada nije dosadna. Od luksuznih hotela, do tradicionalnih kafana, klubova na vama je da se odlučite za najpogodniju opciju. Također, ovo je savršen način da bolje upoznate jedan od većih gradova na našim prostorima.

Kada su u pitanju cijene rezervacija one se razlikuju od vrste lokala gdje želite proslaviti novu godinu.

Doček novogodišnje večeri u luskuzni hotelima poput hotela Hyatt Regency košta 150 €. Naravno, i ovdje postoje varijacije u cijeni. Sve zavisi za vrstu stola i pića koje želite.

S druge strane postoje pristupačnije opcije poput restorana Tri šešira gdje rezervacije koštaju 80€.

Ukoliko više volite atmosferu u noćnim klubovima ne brinite! Jer je i tu zagarantovan provod gdje su već popularni domaći pjevači najavili svoje nastupe za najluđu večer u godini.

Klub Casina by Community najavio je koncert Nataše Bekvalac, a rezervacije koštaju 50 €.

Dakle, cijena dočeka Nove godine zavisi od vašeg izbora. Sasvim je sigurno da bez obzira koja opcija bude vaš odabir provest ćete nezaboravnu večer i ulazak u novu godinu.

Dočekajte Novu na planini

Za sve ljubitelje snijega, skijanja i svjezeg planinskog zraka imamo dobre vijesti. Zlatibor, panina u blizini Beograda, također ima odlične opcije za proslavu Nove godine.

Zlatibor je vožnjom udaljen od Beograda otprilike oko 3 sata. Navečer možete uživati u posebnoj planinskom ugođaju, a nakon ludog provoda možete se zaputiti u Beograd i prošetati se Kalemegdanom ili Knez Mihajlovom.

Nova godina 2022 Beograd će se pamtiti po dobroj muzici, hrani, društvu i ambijentu.

nova godina 2022 beograd – sve što trebate znati!
Već polako smo ušli u mjesec oktobar i krajnje je vrijeme da isplanirate vaš nezaboravni doček Nove godine. Nova godina 2022 Beograd sprema mnoštvo zanimljivih klubova i splavova za najzanimljiviju noć u godini!

Neizbježne zanmenitosti koje morate posjetiti u Beogradu su:

  • Beli dvor
  • Shata kapija i sahat kula na Kalemegdanu
  • Kuća cvijeća
  • Saborna crkva
  • Spomenik Knezu Mihailu Obrenoviću
  • Bajrakli džamija
  • Zepter muzej
  • Muzej historije Jugoslavije

Posjeta Beogradu ne mora nužno biti samo za jednu večer ili za proslavu Nove godine. Osim dobrog noćnog života Beograd je više stoljeća jedan od historijskih i kulturnih centara u kojem možete posjetiti zanimljive građevine, muzeje koje svjedoče o različitim vremenima koji su ostavili trag.

Osim turističkih atrakcija, hrana, gostoprimstve, cjelokupna atmosfera Beograda učinit će da se zaljubite u ovaj grad na Dunavu.

Čak i oni koji ne vole brze velike gradove zaljube se u njega i stalno mu se vraćaju. Kada prođete Skadarlijom ili se prošetate Knez Mihajlovom poželjet ćete upoznati više ovaj veliki grad koji je na prvi pogled tumran u užurban.

Nova godina skoro pa kuca na vrata i vrijeme je da isplanirate odlično putovanje u Srbiju koje ćete pamtiti.  Restorani, hoteli. Event centri, kafane, klubovi, splavovi na vama je odluka gdje ćete proslaviti novogodišnju večer sa društvom. Ukoliko je Beograd vaš izbor onda se sigurno nećete pojkajati jer je u tom gradu zagarantovan nezaboravan noćni izlazak.

Related post

O autoru

Dodaj komentar