NOVAK NAKON PREOKRETA: „Svidela mi se činjenica da izgubim dva seta“!


Novak Đoković je izneo utiske nakon pobede i plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa.

Novak je slavio nakon prekreta protiv mladog italijanskog tenisera Lorenca Musetija. Museti je vodio sa 2:0 u setovima ali je Novak uspeo da preokrene i dođe do pobede.

Novinari su mu odmah postavili pitanje vezano za njegovoa osećanja u tom momentu, da li je oseća paniku.

„Osećao sam se nervozniji nego kada sam počeo meč. Da budem iskren, čak mi se i svidela činjenica da izgubim dva seta jer sam, ne znam, bio nekako pod tenzijom i nisam mogao da pronađem moje udarce, imao sam mnogo neiznuđenih grešaka i nisam se osećao dobro“, počeo je Novak.

Osetio je da se mladi italijan muči i to mu je dalo motivaciju.

„Museti je igrao veoma dobro. Posle gubitka drugog seta morao sam da promenim igru, jednostavno da budem drugačiji. Imao sam bolji osećaj u mojim udarcima, igrao sa više samopouzdanja i tako sam prilazio loptici. Smanio sam broj grešaka i tako je trebalo da igram od početka“.

Novak je imao veliku prednost u iskustvu, a to je bio odlučujući faktor danas.

„Da, verovatno. Volim da igram sa mladim momcima pet setova. Čak i kada sam u velikom zaostatku i dalje mislim da imam šanse, jer se osećam fizički odlično. Tužno što je Museti morao da odustane, očigledno se fizički borio od početka četvrtog seta“

Đoković je dao svoj primer.

„U početku karijere sam se borio sa povredama, povlačio sam se i na Grend slemovima. To nije nešto što želite kao mlad igrač, ali vidite da i Museti igrao pet setova sa Čekinatom. Nije mu prvi put. To je kombinacija emocija i uzbuđenja, istovremeno i pritisak. To je veliko iskustvo koje može da ode u oba pravca“, zaključio je Novak.

Đokovićev rival u četvrtfinalu biće još jedan Italijan Mateo Beretini.Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši