Novi otkaz: Ni Simona Halep ne ide u Tokio

Simona Halep krenula je stopama Serene Vilijams, Rafaela Nadala, Dominika Tima... Rumunska teniserka je odlučila da ne učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Osvajačica dva grend slema – Vimbldona i Rolan Garosa – nije se oporavila od povrede i ne želi da rizikuje dužu pauzu. Nekada najbolja teniserka sveta je zbog povrede lista propustila Rolan Garos, a kako povredu nije sanirala, morala je da se povuče i sa Vimbldona.

„Ništa mi ne čini više ponosnom od predstavljanja Rumunije, ali nažalost, oporavak od povrede lista zahteva više vremena i zato sam morala da donesem odluku o otkazivanju učešća na Olimpijskim igrama. Posle propuštanja Rolan Garosa i Vimbldona, teško je podneti i preskakanje Igara, ali rešena sam da se vratim još jača. Od kuće ću gledati i podržavati sve rumunske takmičare“, napisala je Simona Halep na Tviteru.

Od učešća na igrama su takođe odustali i Denis Šapovalov, Roberto Bautista Agut, Kasper Rud, Beona Per, Gvido Pelja, Federiko Delbonis, Džon Izner, Rajli Opelka, Tejlor Fric, Sem Kveri, ali i srpski teniseri Dušan Lajović i Laslo Đere.

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši