Obradović: Svaka priča o reprezentaciji se završava s trojicom Amera koji su dan posle finala bili u Tokiju

Da čuju i srpski košarkaši…

Godinama traje polemika oko (ne)odazovanja igrača u nacionalni tim. Posebno je pojačana posle neuspeha selekcije Srbije na kvalifikacionom turniru u Beogradu (za OI u Tokiju) na kome Igor Kokoškov nije mogao da računa na Nikolu Jokića.

MVP NBA lige je neposredno pred okupljanje zatražio tajm-aut. Međutim, otkazivanje nije svojstveno samo na našem prostoru, već se to dešava u celom svetu. Legendarni Željko Obradović, bivši selektor, a sada trener Partizana, ipak ne može da razume neke stvari.

Činjenica je da svi treba dobro da razmisle o primerima, kao što je dobar primer trojice američkih reprezentativaca, koji su igrali finale NBA lige. Dvojica su bili prvaci, treći finalista. Dan pošto su završili obaveze u klubovima, seli su na avion i priključili se reprezentaciji i postali (olimpijski) prvaci„, rekao je nekadašnji selektor SR Jugoslavije i najtrofejniji stručnjak u istoriji evropske košarke Željko Obradović za bhbasket.ba.

Mislio je na Devina Bukera, Krisa Midltona i Drua Holideja koji su se odmah po završetku NBA finala priključili selekciji SAD na Igrama, bez obzira na manjak vremena za odmor i privikavanje na potpuno drugačije atomsferske uslove u Tokiju.

Oni su dan posle završetka seli u avion i priključili se. Tu za mene počinje i završava se svaka priča o tome„, jasan je Obradović.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši