Ostavio ga bez „godišnjeg slema“, a sada Rus može da PREKINE NEVEROVATAN NIZ Novaka Đokovića


Foto: Sarah Stier / Profimedia

Ruski teniser Danil Medvedev, nametnuo se kao najozbiljniji konkurent Novaka Đokovića, u izostanku Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Medvedev je u finalu US opena surovo srušio snove srpskog tenisera, o objedinjenju četiri najznačajnije titule svetskog tenisa, a sada bi mogao da prekine i njegovu dugogodišnju vladavinu ATP listom.

Đoković zvanje svetskog broja jedan nosi neprekidno već 341 nedelju za redom, a ovaj nestvarni niz mogao bi da poruši upravo Rus.

Novak Đoković, Danil MedvedevFoto: Justin Lane / EPA;

Novak Đoković, Danil Medvedev

Danil Medvedev se opasno približio Novaku na listi najboljih tenisera, pošto trenutno ima tek nešto više od 1.000 bodova zaoostatka (11.633 naspram 10.575). Ovaj zaostatak ruski teniser bi mogao da “izbriše” na Indijan Veslu, budući da je Đoković definitivno otkazao učešće na ovom turniru.

Ukoliko Medvedev uspe da dođe do trofeja u “kalifornijskoj pustinji”, preuzeo bi od našeg tenisera primat najboljeg na svetu, međutim to zvanje bi nosio svega nedelju dana.

Radi se o tome da se prvog dana novembra oduzimaju bodovi za Indijan Vels od pre dve godine, potom za Šangaj, gde će Rus izgubiti čak 1.000 bodova, a na konto turnira u Beču i Sankt Petrburgu bi izbubio 90 odnosno 45 bodova. To dovodi do ukupnog minusa od 10.575. bodova, koji bi spustio Medvedeva ponovo na poziciju broj dva, sa 235 bodova manje od Novaka.

Takođe, 8. novembra će se izbrisati bodovi za Pariz i London iz prošle godine, što će Medvedevu odneti još 2.000 bodova, dok će naš teniser tu izgubiti svega 400 poena.

Ipak, svakako bi ruskom teniseru mnogo značilo da barem na sedam dana skine “oreol” nedodirljivosti Đokoviću na svetskom vrhu i barem na kratko oseti kako je to biti broj jedan.

Za tako nešto, najpre treba da osvoji predstojeći turnir u Americi, videćemo hoće li to i uspeti.

Video: Jedanaest poena Pokuševskog u NBA predsezoni


[ad_2]
Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši