Ostin Holins, profil igrača po Radonjićevom ukusu: Pouzdan šuter, odličan defanzivac

Prvo je na Mali Kalamegdan došao Nikola Ivanović. Onda je Crvena zvezda vratila Stefana Lazarevića i Nikolu Kalinića, pa angažovala Nejta Voltersa. Kao poslednje pojačanje na tri spoljne pozicije stigao je Ostin Holins koji bi trebalo da dodatno učvrsti crveno-belu odbranu na beku i krilu.

Iskusni Amerikanac koji je u Minesoti tri godine studirao „u klasi“ legendarnog trenera Tubija Smita, a zatim jednu kod Ričarda Pitina, sina daleko poznatijeg Rika Pitina, do elitnog evropskog tržišta – Evrolige – probijao se kroz okolne puteve, odnosno preko francuskog drugoligaša Danen Voltera i finskog prvoligaša Karhua u kojem je imao statistički najbolje brojke, a gde ga je primetio nemački bundeligaš Gisen, posle koga je igrao za Fehtu.

Iako u Nemačkoj nije nastavio da podiže prosek, što je bilo i očekivano, s obzirom na razliku kvaliteta u odnosu na Francusku i Finsku, Holins je nastavio da potvrđuje koliko je dobar i pouzdan pre svega u defanzivi što ga je preporučilo Zenitu koji mu je pružio mogućnost da debituje na najvećoj evropskoj sceni – Evroligi.

Tim iz Sank Peterburga je u februaru 2020. godine promenio trenera. Umesto Đoana Plaze koji je dobio otkaz angažovan je njegov zemljak Ćavi Paskval koji nije promenio mišljenje o Holinsu. Zadržao je Amerikanca i sledeće godine u kojoj je imao značajan udeo u ostvarenju najboljih rezultata u istoriji tima. A, čini se da bi bio i bolji da je Kevin Pengos više gledao na njegovu stranu tokom organizacije napada.

Prošle sezone je u 38 evroligaških utakmica u proseku beležio 8,2 poena uz 37 odsto šuta za tri, plus 1,7 skokova, jednu ukradenu i 0,9 asistencija po meču.

Elem, iako „suve brojke“ to ne pokazuju, Holins je pouzdan šuter za tri poena, posebno pri „tesnom“ rezultatu. Nije „lenj“ u igri bez lopte. Zapravo, konstantnim kretnjama često zna sebi da izgradi čistu poziciju. Ništa slabiji nije ni u tranziciji, onom delu igre na koji se umnogome oslanja taktika Dejana Radonjića.

Plan za ovo leto bio mu je da se preko nastupa u dresu Vašington Vizardsa u letnjoj ligi konačno dočepa NBA lige, ali ideja nije prošla i on će ponovo u Evroligu.

Zvezda bi u Holinsu, koji stiže čini se u starosnom zenitu karijere (nepunih 30 godina) osim iskustva koje je sakupio u Evropi i kvaliteta koji su ga na kraju i popeli na najviši nivo u Evropi, trebalo da dobije pouzdanog igrača, posebno u defanzivi u kojoj mu nije strano da kidiše i na više i fizički jače igrače, koji uz sve to zna da lični ego potpuno podredi timu…

Profil igrača kakve Radonjić voli.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši