Per urlao i lomio suncobran, Lajović mu očitao lekciju na US openu

Ne može Benoa Per bez većih ili manjih skandala. Uvek mora da bude u centru pažnje, makar se igralo i prvo kolo. Na terenu sve manje i manje pokazuje, praktično ga niko ne uzima za ozbiljno i spada među poželjnije protivnike, ako imate stomak za njegove ispade. Ni protiv Dušana Lajovića nije ništa pokazao, samo je meč razvukao – trajao dva i po časa – i uveo ga u četvrti set – 3:1 (6:3, 7:5, 2:6, 6:4).

Mnogi Benou Pera smatraju cirkuzantnom. Današnja tačka sadržala je vikanje na gledaoca i mlaćenje suncobrana, pošto mu šamaranje loptice ne ide najbolje od ruke poslednjih godina. Na nekome bes mora da iskali, frustracija je uvek prisutna. Retko ko sem oni najvećih zvezda belog sporta je u prvom planu kada je sa druge strane mreže kontroverzni Francuz.

Ne može se baš plasman Dušana Lajovića nazvati šetnjom do drugog kola, ali srpski teniser uistinu nije imao nekih naročitih poteškoća na startu turnira prvoga dana. Nema Dušan Lajović zapažene rezultate na US openu – najdalje je dogurao do trećeg kola 2018. godine – ali je protiv Benoe Pera delovao ubedljivo. Ipak, manjih nesigurnosti bilo je tokom većeg dela susreta.

Napravio je Lajović brejk u šestom gemu prvog seta, a gem ranije on se suočavao sa brejk-loptom i odoleo tom iskušenju. Nije dozvolio Peru da mu oduzme servis, a posle napravljenog brejka nije ostavio prostor Francuzu da se vrati u set.

U narednom su pljuštali brejkovi na obe strane. Viđena je prava razmena poklona, po dva sa obe strane, da bi Dušan Lajović pri rezultatu 5:5 iskoristio drugu priliku koja mu se ukazala, napravio i treći brejk u setu i rutinski završio posao na svoj servis.

Činilo se da bi Lajović mogao do prolaska u tri seta, ali pad je bio neminovan. Nedostaje mirnoće srpskom teniseru, dopustio je Francuzu da ga dva puta brejkne i upiše se na semafor u koloni sa setovima. Ipak, u četvrtom setu se posle početne nesigurnosti vratio na nivo igre iz prva dva, a ključni brejk napravio je sedmom gemu. Prve dve meč-lopte na servis francuskog tenisera nije iskoristio, ali mu je ona jedna na njegov bila dovoljna za proboj u drugu rundu četvrtog grend slema sezone, u kojoj ga čeka Nemac Piter Gojovčik.

Dijego Švarcman protutnjao je do druge runde. Iako je litvanskog tenisera Rikardasa Berankisa poslao na let iz Njujorka slavivši u tri seta (7:5, 6:3, 6:3), na terenu je proveo tek nekoliko minuta manje od Dušana Lajovića. Tvrd orah bio je Berankis u svakom setu, davio je Argentinca, kojem beton nije omiljena podloga, ali je omaleni Dijego Švarcman imao rešenje za svaku doskočicu Litvanca.

Prvo je kolo, ali ne može da protekne bez iznenađenja. Domaći teniser Džon Milman završio je učešće na US openu. Amerikanac je na startu turnira ispao od kvalifikanta Henrijana Laksonena – 3:0 (7:6, 7:6, 6:1).

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši