PIKSI IMA POVERENJE U IGRAČE KOJE JE POZVAO: Poseduju kvalitet za ono što mi tražimoPoseban deo konferencije selektor je izdvojio za Crvenu zvezdu i Partizan


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, održao je konferenciju za novinare pred mečeve koji očekuju naš državni tim početkom septembra i tom prilikom rekao:

– Mislim da je ovo kao što vidite po imenima, to negde ista grupa kao prošli put. To je grupa igrača u koju verujem. Poseduju kvalitet za ono što mi tražimo. Verujem da su oni sposobni da iznesu teret kvalifikacija. Tu je Svilar i Birmančević, nova imena, povratak Nastasića posle duže pauze. Oni su zaslužili da budu na spisku i verujem u taj kvalitet koji imamo – kazao je Stojković na početku konferencije.

Poseban deo konferencije selektor je izdvojio za Crvenu zvezdu i Partizan, prvenstveno jer su večiti beogradski rivali obezbedili jesen u Evropi.

– Oduševljen sam plasmanom Zvezde i Partizana. To je strahovito dobar rezultat za klupski fudbal, stalno govorimo o tom 15. mestu i koeficijentima, na dobrom smo putu da dobijemo dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sinoć su potvrdili da su zasluženo u grupnoj fazi dva takmičenja, a to je jako važno.

https://www.youtube.com/watch?v=jb3yW9sqnsc

Ipak, na spisku nema igrača iz dva večita rivala.

– Meni se dosta igrača sviđa i iz Zvezde i Partizana. I njihov kvalitet i njihova forma, ali ti igrači koji se meni sviđaju ne mogu da igraju za Srbiju. Pričali smo sa UEFA, probali, ali oni igraju za neke druge reprezentacije. U poređenju sa drugom grupom, ova koja se našla na spisku, onda je jasno svima u čiju korist to ide. Daleko od toga da ne respektujem sve te igrače, ali imamo veliki kvalitet. Ovo je po meri Zvezde i Partizana, Liga šampiona je nešto više. Za Zvezdu smo znali da će proći jer je pobedila sa 4:0 u prvom meču, a za Partizan smo očekivali. Mnogo lepih stvari se dešava u srpskom fudbalu, i domaće prvenstvo nas raduje, sve u Savezu. Prvih šest kola je odigrano u fenomenalnoj atmosferi, bez negativnih komentara, gledam mnogo utakmica i raduju me komentari trenera. Podignut je nivo, na dobrom smo putu da ne crvenimo, ne smemo da skrenemo sa njega. Mislim da je završena priča o sumnjivim rezultatima. Rekli smo da je ovo poslednji trenutak da napravimo prevrat u srpskom fudbalu, krenuće izgradnja Nacionalnog stadiona, plus Zvezda i Partizan. Sve je to dobro za srpski fudbal.

Dotakao se selektor Srbije i prvenstva Evrope

– Šteta što nismo tamo bili. Imamo kvalitet da budemo tamo, ali nismo na veliku žalost. Propustili smo šansu jer nismo bili dobri. Popravićemo to – zaključio je selektor Dragan Stojković.

Izvor: Espreso

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši