POČINJE VRELO BASKET LETO: Najbolje ekipe na Adi igraju za veliku basket šansu i FIBA poene


Od ove godine Beograd i Srbija su bogatiji za jedan specifičan događaj, Beogradsku 3X3 ligu koja će okupljati najbolje domaće i strane timove novog olimpijskog sporta.

Već ovog vikenda na Adi Ciganliji će biti odigrani prvi mečevi takmičenja, a program počinje 22. maja od 10 časova.

Regularna muška liga imaće otvaranje ovog vikenda, dok će 30. maja biti nastavljena 3X3 liga za košarkaše u kolicima – ujedno prva na svetu. Osnivač celog takmičenja je nekadašnji košarkaš Petar Hranisavljević koji je prvi ikada osnovao basketašku ligu za igrače u kolicima, što bi uskoro moglo da se desi i na drugim krajevima sveta.

FOTO: B3X3L

– Regularna Beogradska 3X3 liga je prva ovakvog tipa u Beogradu, ideja je da učestvuju najbolje ekipe iz zemlje i sveta, te da kod nas skupljaju FIBA poene, a i tzv. slotove za satelite, gde pomoću njih mogu doći do najvećih svetskih turnira. Mi kao organizacija i BUBU udruženje težimo ka tome. Prva zimska liga je brojala deset timova, šampion je bio Armagedona, a u letnjoj ligi će se takmičiti 20 ekipa uz specijalne goste, timove iz Španije, Poljske, Holandije i Hrvatske. Mečevi će svakog vikenda biti na Adi Ciganliji uz pravi basketaški spektakl kakav naša zemlja zaslužuje. Što se tiče lige za košarkaše u kolicima, ne imponuje mi isključivo na ličnom planu, već sam srećan jer je Srbija prvo mesto na čitavoj planeti gde košarkaši u kolicima imaju svoju 3X3 ligu. Kada neko drugi u svetu bude oformio ligu prepričavaće se kako je sve krenulo iz Srbije i ne sumnjam da će kao i ceo basketaški sport i ova grana zaživeti na svetskom nivou – izjavio je Petar Hranisavljević.

Regularni muški B3X3L turnir počinje u subotu od 10 časova na Adi ciganliji duelom Novkoma i ekipe Underdogs, dok odmah potom igraju Armagedon i 2X3 Prašina što su timovi prve grupe u kojoj će igrati svako sa svakim. Istog dana će igrati Osmica i Čuka u grupi 2, kao i Rimini – Marsovci.

Nedeljni program takođe počinje u 10 časova utakmicom Dionis – Patrolne šape, potom Tron – Stari DIF što su članovi grupe 3, a u grupi 4 će prve mečeve igrati SCG i Srećkovi puleni, kao i Palkis protiv Potpuno svejedno.Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši