POZNATI SUDIJA ISPRIČAO SVOJE ISKUSTVO IZ KARIJERE: Jedan fudbaler Čelsija je hteo da mu polomi obe noge!Spasili su me redari. Nije bilo lagano, Mikel je strašno jak momak. Oko mene je sve bilo puno ruku, a ja sam samo gledao kako da pobegnem


Jedan od najpoznatijih engleskih arbitara Mark Klatenburg piše knjigu koja će uskoro biti objavljena pod nazivom “Zviždač”.

Pre toga, za “Dejli Mejl” je otkrio jednu od anegdota koju je imao posle velikog derbija između Čelsija i Mančester junajteda.

“Crveni đavoli” su tada slavili rezultatom 3:2 na “Stamford bridžu”, pa je Klatenburg bio na udaru “plavaca”.

– Znao sam da će mi biti teško, Navijači Čelsija su me uzeli na zub. Nisam se time previše opterećivao, ali onda sam doživeo strašne stvari. Kad sam nakon utakmice išao u svlačionicu, čuo sam veliku buku ispred. Bilo je psovki i svega. Kad sam izašao, Džon Obi MIkel me napao, vikao je da će mi slomiti noge. Je*ote, zamahivao je i pokušao da me udari – piše sudija i nastavlja:

89B6D8CD DCA6 4117 A59C 2ABE65F4F957

foto: AP

– Spasili su me redari. Nije bilo lagano, Mikel je strašno jak momak. Oko mene je sve bilo puno ruku, a ja sam samo gledao kako da pobegnem –

To nije bilo sve, jer je Klatenburg dodatno za rasizam. -Pisalo je da sam rekao Mikelu da je majmun. Bilo mi je odvratno čak i da čitam to, plaši me taj rečnik. Došao sam kući, zaključao se i izolovao. Bio sam na ružnom mestu jedno vreme, a onda sam dobio neočekivanog prijatelja. Nazvao je ser Aleks Ferguson i kasnije me branio u javnosti – opisao je Klatenburg.

Izvor: Espreso

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši