PROSLAVLJENI REPREZENTATIVAC ŽESTOKO ISPROZIVAO ‘VEČITE’: Bez dlake na jeziku – ‘Oni su najveće zlo srpskog fudbala!’


Lane Jovanović prokomentarisao trenutnu situaciju u srpskom fudbalu.

Iako ‘večiti’ trenutno briljiraju u evropskim takmičenjima, bivši reprezentativac je imao i te kako šta da uputi na ‘račun’ naša dva najveća kluba. U razgovoru za ‘Republiku’, Milan Lane Jovanović je istakao da su Crvena zvezda i Partizan najveće zlo srpskog fudbala.

Fudbal, Qualifications for UEFA EURO 2012.Serbia Vs. Estonia.Milan Jovanovic, left and Aleksandar Lukovic, right.Belgrade, 08.10.2010..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Sa jedne strane, Zvezda i Partizan su nešto najvrednije što imamo, a sa druge najveće zlo srpskog fudbala. Gotovo sva ulaganja usmerena su na ta dva kluba, koja dobijaju svu medijsku pažnju. Na pravi pogled rezultati Večitih u Evropi su odlični, ali se postavlja jasno pitanje, protiv koga oni igraju? – rekao je Lane, i potom nastavio:

– Liga nam je izuzetno slaba, ostali timovi su na nezapamćeno niskom nivou. Pogledajte koliko ima navijača na tribinama i sve će vam biti jasno. Nedostaje i samokritičnosti kod „Grobara“ i „Delija“, njihova je obaveza, kao i novinara, da ukažu na probleme naših najvećih klubova i iznesu kritiku kada je to neophodno.

Jovanović smatra da problem ‘leži’ u struci, neophodno je unaprediti rad sa mladim igračima.

Prvenstveno, problem leži u struci. Moramo da školujemo kvalitetniji trenerski kadar, ali i sportske radnike koji su predstavljali okosnicu stabilnih klubova. Drugo, regularnost mora biti apsolutna, bez selektivne primene pravila o, primera radi, odlaganju utakmica. Da ne govorimo o povlašćenom sudijskom tretmanu i ostalim gorućim stvarima. Na kraju, rad sa mladim igračima je neophodno unaprediti. Nameće se imperativ ukidanja tzv. bonus pravila, jer ono ruši osnovne fudbalske postulate. Mlad igrač treba da igra ukoliko to zasluži radom i kvalitetom, a ne po automatizmu – zaključio je Milan Jovanović.Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši