RAT! Real Madrid tužio PRIMERU!Oglasio se i Havijer Tebas koji je rekao da su se sve pretnje Florentine Peresa upućenje njemu privatno, sada obelodanile


Real Madrid je saopštio da su započeli legalan sudski proces protiv LaLige, CVC i izvršnih direktora ovih kompanija.

La Liga i kompanija CVC su postigli ranije sporazum da CVC investira 2,7 milijardi evra u špansku top ligu u zamenu za deset odsto prava na takmičenje.

To je razbesnelo ljude u upravama Barselone i Reala koji su nezadovoljni zbog toga kako se dele zarade od TV prava.

2A75C387 1BEA 4C92 B2E0 986C1556C9B5

foto: EPA/Jose Sena Goulao

Kraljevski klub iz Madrida se oglasio saopštenjem.

“Upravni odbor kluba se sastao u utorak u 11 časova i jednoglasno odlučio da pokrene tužbu protiv predsednika La Lige Havijera Tebasa, zatim gospodina Havijera de Haimea Guahara iz fonda CVC i CVC Kapitalnih partnera. Odbor je takođe odlučio pokrene sve vrste odgovarajućih legalnih akcija kako bi sporazum La Lige i CVC bio poništen”, stoji u saopštenju Reala.

Oglasio se i Havijer Tebas koji je rekao da su se sve pretnje Florentine Peresa upućenje njemu privatno, sada obelodanile.

“Preteće metode kojima se Florentino Peres koristio godinama na privatnom nivou, sada su prebačene u javnu sferu. Klubovi i institucije trpenje njegove pretnje godinama. Od 2015. godine, zbog centralizovanih prodaja, stalnih izazova u vezi sa dogovorima, Superligom… Real Madrid zaslužuje više”, poručio je Tebas.

Izvor: Espreso

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši